Çiftçinin başı DEDAŞ ile dertte: ''Borcu olan çiftçiye elektrik vermeyeceğiz''

DEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, bölgede borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik sağlamayacaklarını belirterek, ''Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok.'' dedi.

Çiftçinin başı DEDAŞ ile dertte: ''Borcu olan çiftçiye elektrik vermeyeceğiz''

Çiftçinin başı DEDAŞ ile dertte. Birçok maliyet altında ezilen çiftçi bir de DEDAŞ'ın beyaz kağıda fatura adı altında yazdığı yüksek bedelleri ödemeye çalışıyor.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’a enerji dağıtan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, Genel Müdür Yaşar Arvas ve Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Genel müdürü Murat Karagüzel, çevrimiçi toplantıda soruları yanıtladı.

''BORCU OLAN ÇİFTÇİYE ELEKTRİK VERMEYECEĞİZ''

Medyascope'un haberine göre Atalay, ''Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok.'' dedi:

- Yüzde 90’ı kullandığı elektriğin bedelini ödememiştir. Mısır eken bir çiftçi günde ortalama 20 saat elektrik kullanıyor. 90 günde 270 bin kilowat saat enerji tüketiyor. Buradan çiftçilere sesleniyorum, borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik vermeyeceğiz. Borcunu ödemeyen çiftçi şimdi boşuna ekin ekmesin. Damlama sulama ile enerjinin yarısı kadar tasarruf edilebilirken ve hasılatta yüzde 40 artış yaşanırken, çiftçilerimizin vahşi ve sallama sulama yöntemlerinden vazgeçmesi gerek.

# diyarbakır # mardin # batman # şırnak # elektrik # şanlıurfa # üretici # siirt # çiftçi # DEDAŞ # Tarım