PKK'ya son kez "silah bırak" denilecek olmazsa...

Artan terör saldırılarının ele alındığı Bakanlar Kurulu'nda "PKK'ya son kez silah bırakma çağrısı yapma" kararı çıktı. Karara göre, PKK'ya son kez çağrı yapılacak, eğer örgüt silah bırakmazsa geniş kapsamlı temizlik harekatı başlatılacak.

PKK'ya son kez "silah bırak" denilecek olmazsa...

Bakanlar Kurulu'nda terör olayları ve açılım sürecine ilişkin önemli kararlar alındı. Sabah gazetesinin haberine göre PKK'ya yönelik geniş temizlik harekatı masaya yatırıldı.

Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan en önemli konulardan biri açılım süreci ve PKK'nın eylemleri oldu. Toplantıda, mevcut tablo ile yola devam etmenin mümkün olmadığı değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki dönemde atılacak adımlar konuşuldu.

Buna göre, PKK'ya son kez silahları bırakması çağrısı yapılması konusunda görüş birliği oluştu.

Terör olayları sürer ise açılım görüşmeleri bitecek. HDP heyetinin Öcalan'ı ziyaretine, Öcalan'ın mesajlarının PKK'ya kamuoyuna duyurulmasına izin verilmeyecek.

Bölgeye dönük istihbarat raporları da hazırlandı. Bu raporlar doğrultusunda, bölgede düzeni sağlamak için geniş kapsamlı operasyon başlatılacak. PKK yanlıları tutuklanacak. Kentlere depolanan silahlar toplanacak. Cizre'de kazılan tüneller iş makineleri ile ortadan kaldırılacak. Sözde mahkeme binalarına girilecek.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # bakanlar kurulu # açılım # sabah gazetesi