Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem oldu! Hekimhan ve Elazığ da sallandı (25 Mart 2019 Pazartesi Kandilli Rasathanesi son depremler)

Malatya'nın Arguvan ilçesinde saat 14.29'da yerin 7 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, "Malatya, Arguvan’da 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. Büyük depremin olma anı, kameralara yansıdı. Depremin ardından 9 tane artçı sarsıntı meydana geldi. Vali Aydın Baruş, "Gelen ilk bilgiler bazı binalarda hasar oluştuğu yönünde. Can kaybı ve herhangi bir yaralanma da yok. Teknik ekiplerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz hemen sahaya indi, tespitlere başlıyor. AFAD ekiplerimiz de orada, ihtiyaç duyan, konutu zarar gören ailelere çadır kuracaklar. Şu an için olumsuz bir durum yok" dedi. Hekimhan'da saat 16.53'te yerin 5 kilometre derinliğinde 3.8 büyüklüğünde deprem oldu

Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem oldu! Hekimhan ve Elazığ da sallandı (25 Mart 2019 Pazartesi Kandilli Rasathanesi son depremler)

AFAD verilerine göre, Malatya'nın Arguvan ilçesinde saat 14.29'da yerin 7 kilometre derinliğinde 4.5 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, "Malatya, Arguvan’da 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, deprem 4.7 büyüklüğünde meydana geldi.

HEKİMHAN'DA DEPREM

Hekimhan'da saat 16.53'te yerin 5 kilometre derinliğinde 3.8 büyüklüğünde deprem oldu.

ARTÇI SARSINTILAR OLUYOR

Malatya'daki depremin ardından 9 tane artçı sarsıntı meydana geldi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Arguvan ilçesinde saat 14.29'da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Gelen ilk bilgiler bazı binalarda hasar oluştuğu yönünde. Can kaybı ve herhangi bir yaralanma da yok" dedi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arguvan ilçesinde öğleden sonra 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

Ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini aktaran Baruş, "Herhangi bir bina yıkılması yok. Gelen ilk bilgiler bazı binalarda hasar oluştuğu yönünde. Can kaybı ve herhangi bir yaralanma da yok. Teknik ekiplerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz hemen sahaya indi, tespitlere başlıyor. AFAD ekiplerimiz de orada, ihtiyaç duyan, konutu zarar gören ailelere çadır kuracaklar. Şu an için olumsuz bir durum yok." bilgisini verdi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da depremin ardından kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını kaydetti.

Depremi ciddi şekilde hissettiklerini dile getiren Kızıldaş, "İlçe halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Köylerimizi gezip durumu kontrol ediyoruz." dedi.

Kızıldaş, ilçede 21 Mart'ta 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu hatırlatarak, ilçede o günden bu yana çok sayıda sarsıntının yaşandığını ifade etti.

Arguvan ilçesine bağlı Tatkınık Mahalle Muhtarı Habip Özdemir, mahalledeki bazı evlerde deprem nedeniyle çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Yürektaşı Mahalle Muhtarı Yılmaz Korkmaz ise 21 Mart'ta meydana gelen depremin etkisini üzerilerinden atamadan bir deprem daha yaşadıklarını dile getirdi. Korkmaz, depremde bazı evlerdeki çatlakların daha da derinleştiğini belirterek, can ve mal kaybının bulunmadığını bildirdi.

Öte yandan, deprem kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde de hissedildi.

Hekimhan ilçesinde deprem sırasında Sakarya İlk ve Ortaokulu tahliye edildi, esnaf ve vatandaşlar da panikle eve ve iş yerlerinde dışarı çıktı.

Malatya'nın Arguvan ilçesi sakinleri, saat 14.29'da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde yaşadıklarını anlattı.

Bozan Mahallesi Muhtarı Hatun Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi ilk defa bu kadar şiddetli hissettiklerini söyledi.

Adeta beşik gibi salladıklarını belirten Yılmaz, "Allah'a şükür, köyümüzde hiçbir hasar yok ama çok korktuk. Depremler 3-4 gündür devam ediyor." dedi.

Bozan Mahallesi sakinlerinden Ali Erdem Sayın da depremde mahallelerinde can ve mal kaybının olmadığını dile getirdi.

Sayın, ilçede son günlerde sürekli deprem olduğuna dikkati çekerek, "Oturduğum sırada ev beşik gibi sallandı. Daha önce bölgede deprem oldu. Sürekli deprem oluyor ancak bu çok şiddetliydi. Depremden korkmuyorum, alıştım artık ancak evdeki annem ve babam çok korkuyor." diye konuştu.

Hekimhan ilçesine bağlı Yağca Mahallesi'nin muhtarı İbrahim İzci de depremde can ve mal kayıplarının olmadığını belirterek, sadece bazı evlerde çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Öte yandan, kent merkezinde de hissedilen depremde İŞKUR binasında bulunan ve panikleyerek merdivenden düşen Abuzer Tunga'nın ayağında çatlak oluştu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Tunga, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ekipler, hasar tespit çalışmalarına başladı

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada depremde can kaybı olmadığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce oluşturulan 5 teknik ekibin, Arguvan ve Hekimhan ilçelerine bağlı mahallelerde hasar tespit çalışmasına başladığı belirtilen açıklamada, "Bölgede devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle can güvenliği bakımından hasarlı konutlara girilmemesi yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunulmuştur. AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince, konutu hasar gören vatandaşların barınması amacıyla uygun alanlarda çadır kurma çalışmaları başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde saat 14.29'dan sonra büyüklüğü 1,2 ile 3,8 arasında değişen çok sayıda sarsıntı kaydedildi.

İŞTE DEPREM ANI

Meydana gelen deprem kameralara yansıdı.

ulusal.com.tr

# deprem # son dakika # malatya # arguvan # hekimhan