Türkiye'nin ''Dijital Birliği'' hazır

Türkiye'nin insansız hava ve kara araçlarından oluşan "dijital birliği", 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda ilk kez tanıtılacak. Sürü ve takım halinde görev yapabilen İHA ve İKA'ların yetenekleri sahada denenmeye başlandı.

Türkiye'nin ''Dijital Birliği'' hazır

Türk savunma sanayii, insansız araçlardan oluşan dijital birlik konseptini hayata geçiriyor. HAVELSAN tarafından geliştirilen dijital birlik, 4 farklı tip insansız hava aracı ve 3 farklı tip insansız kara aracından oluşuyor.

Türkiye'nin "dijital birliği", 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii FuarıIDEF 2021'de ilk kez tanıtılacak.

İnsansız dijital birlikler, IDEF 2021'in gözdesi olacak. Fuar kapsamında 19 Ağustos'ta "Geleceğin Orduları: Dijital Birlikler" paneli düzenlenecek.

Otonom İHA ve İKA'lar, sürü ve takım halinde görev yapabiliyor. Kendi aralarında haberleşerek müşterek faaliyet icra edebiliyor. İHA ve İKA'ların bu yetenekleri sahada denenmeye başlandı.

HAVELSAN, geliştirdiği özgün donanımlar ve yazılımlarla teknolojinin en uç noktalarındaki iddiasını ortaya koyuyor. Sahadaki robotik insansız sistemler, elde ettiği veriyi "Süper Zeka"ya aktarıyor. "Süper Zeka" olarak tanımlanan sistem, bu verileri harmanlayarak, fark edilemeyen bilgileri fark ediyor.

"GELECEĞİN ASKERİ" GÖREVE HAZIR

Yenilikçi teknolojilerle donatılan "geleceğin askeri" göreve hazır. Bu yıl sahada kullanılmaya başlanması hedeflenen Askeri Taktik Operasyon Kiti-ATOK da IDEF 2021'de ilk kez sergilenecek.

Mobil haberleşme ağıyla oluşturulan güvenli alan ve asker üzerindeki giyilebilir teknolojilerle özel birlik timlerinin operasyonel kabiliyeti önemli oranda artırılacak.

BİTES Hava Savunma ve Bilgi Sistemleri Programlar Direktörü Metin Döner de ATOK'un asker konfigürasyonunun tamamen giyilebilir teknolojilerden oluştuğunu dile getirdi.

- En kısa sürede de güvenlik birimlerinin kullanımına gireceğini umut ediyoruz.

türkiye iha savunma insansız hava aracı Havelsan ika savunma sanayii fuarı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Dijital Birlik IDEF 2021 15inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı atok