FETÖ firarisi Abdülhamit Bilici ABD'de konferans verdi, Türkiye'yi şikayet etti

FETÖ soruşturması kapsamında aranan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, Amerika'da basın özgürlüğü üzerine bir konferans verdi. Boş salona konuşan Bilici, Türkiye'yi hedef gösterdi. Bilici'ye tepki gösteren Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov ise engellenmeye çalışıldı.

Kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, Amerika'da basın özgürlüğü üzerine iki konferans verdi. FETÖ soruşturması kapsamında aranan Bilici, Ohio'da bulunan bir Sinclair Yüksekokulu ile James M. Cox İnovasyon Merkezindeki konferanslarda basın özgürlüğünün Türkiye'de engellendiğini savundu.

İki salon da neredeyse boştu.

Bilici’ye tepki göstermek için konferansa katılan Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov, program öncesinde salondakilere 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve FETÖ’yü anlatan kitapçıklar dağıttı.

Şahbandarov, konferansın soru cevap bölümünde FETÖ soruşturmasında tutuklanan Zaman gazetesi çalışanlarının hapsedilmesinin basın özgürlüğüne aykırı olduğunu söyleyen Bilici'ye tepki gösterdi.

"Ergenekon tertibi sırasında sizin gazeteniz ve sizin ve FETÖ'nün kontrolündeki ajansınız ve diğer yayın organlarınız, bazı akademisyenler de dahil olmak üzere, bu operasyonları ve kendi kontrol sisteminiz altındaki yargı sistemini övüyordunuz. Peki o zaman ne olmuştu? Bu insanlar sizden daha az mı gazeteciydi?"

Cevap veremeyen Bilici'nin imdadına organizatörler yetişti. Şahbandarov'a salonu terk et denildi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # fetö # konferans # basın özgürlüğü # Abdülhamit Bilici