İzmir'de 750 bin dolara yurt dışına lahit satmak isteyen 8 kişi yakalandı

İzmir'de 750 bin dolara yurt dışına lahit satmak isteyen 8 kişi yakalandı. Lahit’in Milattan Sonra 3’üncü yüzyıla dönemine ait olduğu belirtildi.

İzmir'de 750 bin dolara yurt dışına lahit satmak isteyen 8 kişi yakalandı

İzmir'in Selçuk ilçesinde jandarma ekipleri, Milattan Sonra 3’üncü yüzyıla ait bir lahdi yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırarak 750 bin dolara satmak isteyen 8 kişiyi suçüstü yakaladı.

Tarihi eser kaçakçılarının nasıl yakalandığını İzmir Valiliği açıkladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Atatürk Mahallesi'nde tarihi eser ticareti yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçti.

Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi.

Operasyonda 8 şüpheli, bir tarihi eseri yurt dışına yasa dışı yollarla 750 bin dolara satmaya çalışırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Yurt dışına kaçırılmak istenen lahit Selçuk Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Uzmanların incelemesi sonucu eserin Milattan Sonra 3. yüzyıl Roma Dönemi'ne ait Nadir Taşınmaz Kültür Varlığı niteliğinde olan ve Antik Dönem ölü gömme adetlerini ortaya koyan kül kutusu olduğu tespit edildi.

# izmir # jandarma # organize # selçuk # atatürk mahallesi