Madenciler gününde madenciler direnişte!

Maden ocaklarından çıkıp Direniş çadırına geldik. Direniş çadırının 80.günü Dünya Madenciler Günü. Kömür karasından Direniş ateşini yakmaya.

Madenciler gününde madenciler direnişte!

Her gün bir başka hareketlilik bugünün misafirleri Maden Mühendisleri. Maden ve enerji işçileri özelleştirmenin karşısında birlik olup kenetlendiler. Dağa çıktılar, yollara düştüler fabrikalarımız, ocaklarımız vatandır sattırmayacağız diyerek. Eşleri, çocukları ana babalarıyla, aynı karanlığı paylaşan yol arkadaşlarıyla hem fabrikada hem alanlarda yükselttiler seslerini. Kazma sesinin slogana dönüştüğü, Direniş ateşinin yakıldığı Yatağan’da Fabrika önünde kurdukları direniş çadırlarından yükselttiler seslerini. Direnerek kutladılar günlerini.

Sağanak yağmurun altında yine güneşi göremediler.

TMMOB Maden Mühendisleri ve Genel Başkanı Direniş Çadırında Enerji ve Maden işçilerine desteğe geldi.

İlk olarak Tes İş şube Başkanı Fatih Erçelik söz aldı. Erçelik “ biz bu direnişe 80 gün değil 360 gün de direnmeye devam edeceğiz. Gün geçtikçe direnişimiz Türkiye saflarına yayılmakta bu direniş işçi sınıfının tekrar ayağa kaldıracaktır.Bu nedenle hem eylemlerimize devam edeceğiz,hem haklı kalacağız.Planladığımız gibi eylemlerimiz devam edecektir. Buradan tekrar tüm emek dostlarına sesleniyorum gelin türk iş hak iş disk, her şeyi bir kenara bırakıp 29 undaki mitingimizi tüm emek dostlarıyla birlikte katılmalarını bekliyoruz. Bugün önemli bir gün Dünya Madenciler günü, bundan dolayı da Madende çalışan arkadaşlarım ve maden mühendislerinin madenciler gününü kutluyoruz. Bu inceliği gösterip Madenciler gününde çadırımıza gelip ziyaret destek verdikleri için çok teşekkür ederiz.”

Maden Mühendisleri Odası Genel başkanı Mehmet Torun “TMMOB Maden Mühendisleri Odası, ülkemizde ulusal bir madencilik politikasının oluşturulmasını; yenilenemez doğal kaynağımız olan madenlerimizin, çevresel değerlerimizi de gözeterek en verimli biçimde işlenerek, yüksek katma değer yaratacak şekilde son ürünlere dönüştürülmesinin sağlanması ve ülkenin gelişmesinde, toplumsal refahın yükseltilmesinde madenciliğin katkılarının arttırılması yaklaşımımızı savunmaya yeraltı kaynaklarımızın gerçek sahibinin halkımız olduğunun bilinciyle devam edecektir.

Dünya Madenciler Günü"müzü daha güzel ortamlarda neşeyle kutlayacağımız günlerin geleceği inancıyla, maden kazalarında yaşamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden emekçilerini bir kez daha saygıyla anıyoruz.” Dedi.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

# direniş # madenci # maden ocağı # dünya madenciler günü