Eski Başbakan Bülent Ecevit vefatının 15'inci yılında mezarı başında anıldı

Eski Başbakan, DSP kurucusu Bülent Ecevit, ölümünün 15’inci yılında mezarı başında anıldı. Törene DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski Genel Başkan Ekonomi Bakanı Masum Türker de katıldı. Konuşmalarda Ecevit’in laik demokratik Cumhuriyet’in savunucusu olduğu belirtildi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit vefatının 15'inci yılında mezarı başında anıldı

Bülent Ecevit ölüm yıl dönümünde yine unutulmadı.

DSP kurucusu ve eski Başbakan Bülent Ecevit vefatının 15’nci yılında Ankara Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Törende DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski DSP Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Masum Türker de katıldı.

Törende Önder Aksakal, kısa bir konuşma yaptı. Aksakal, Ecevit’in ekonomi politikalarına değindi:

- O tüm yaşamını, ekmeğini alın teri ile kazanan onurlu insanların mücadelesine adamış değerli bir siyasetçiydi.

- O, tam bağımsız Türkiye idealine sıkı sıkıya bağlı gerçek bir devrimciydi.

- O, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün asil Türk milletine emaneti olan lâik, demokratik cumhuriyetin yılmaz savunucusuydu.

- Bugün içinde bulunduğumuz sosyo-ekonomik sıkıntıların tümünün esasen üretimsizlikten kaynaklandığı gerçeğini de göz önüne aldığımızda, halkın refahını sağlayacak çözüm reçetelerinin demokratik sol politikalarda olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

# Mustafa emal atatürk # ekonomi # türk # cumhuriyet # dsp # bülent ecevit # Devrimci # masum türker # demokratik sol parti # Ecevit