Kamuda tasarruf dönemi: Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamuda tasarruf dönemi başlayacak. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre taşıt sayıları en az yüzde 20 oranında azaltılacak. Hizmet binası, lojman, dinlenme tesisi için arsa ve arazi satın alınmayacak. Peki tasarruf kalemlerinde başka neler var? Ayrıntılar haberimizde...

Kamuda tasarruf dönemi: Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber: Buse Gençtürk / Kamera: Uğur Pideci

Yüksek gider kalemleri ile tartışılan kamuda tasarruf dönemi başlıyor.

Resmi Gazete’de tasarrufun nasıl yapılacağına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlandı.

Genelge ile kamu hizmetleri, bütçeyi aşmadan azami tasarruf anlayışı içinde yerine getirilecek. Bütçeye ilave yük oluşturacak faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmeyecek.

Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlardaki taşıt sayıları 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak.

Makam, hizmet araçları ve ambulanslar dışında yabancı menşeli yeni araç alınmayacak. Acil ve zorunlu haller söz konusu olduğunda istisna yapılacak.

İhtiyaç fazlası veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar, ihtiyacı olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek.

Taşıt Kanunu'nun izin verdiği haller hariç hiçbir makama arazi, binek gibi taşıtlar ile yabancı menşeli taşıt, makam aracı olarak tahsis edilmeyecek. Memuriyet bölgesi dışındaki görevlere zorunlu durumlar hariç resmi taşıtla gidilmemesine özen gösterilecek.

Yeni kiralama yapılmayacak. Sadece deprem riski nedeniyle yıkım kararı verilen kamu mülkiyetinde bulunan yerlere yeni inşaat yapılabilecek.

Haberleşme giderlerinde tasarruf için gerekli her türlü önlem alınacak. Basını izleme ile ilgili birimler ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak. Görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

Kamu personeli ise zorunlu haller dışında fazla mesai ücreti alacak şekilde istihdam edilmeyecek.

# Resmi Gazete # Kamu # genelge # bütçe # kamu personeli # Cumhurbaşkanlığı Genelgesi # Kamu Hizmetleri