Hükümet uyum yasalarını KHK ile çıkarmayı planlıyor

AKP, acil yasal düzenlemeleriyle ilgili Meclis'i devre dışı bırakacak formüller üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda iktidar kanadı, başkanlık sistemi için gerekli uyum yasalarını Kanun Hükmünde Kararname ile çıkartmak için bir "Yetki yasası" hazırlıyor. Böylece, düzenlemeleri yapma yetkisi hükümete verilecek.

Hükümet uyum yasalarını KHK ile çıkarmayı planlıyor

16 Nisan Anayasa değişikliğiyle yetkileri tırpanlanan Meclis'e bir darbe daha vurulacak.

Aydınlık gazetesinin haberine göre AKP, tatile girmeden önce Meclis'te çıkarılması gereken acil yasal düzenlemeler ile ilgili parlamentoyu devre dışı bırakacak formüller üzerinde çalışıyor.

Meclis'in gündeminde tartışma yaratan "Üretim Reform Paketi", işçileri zora sokacak "Zorunlu arabuluculuk" tasarısı ile uyum yasaları bulunuyor.

Bu kapsamda, üretim paketi ve arabuluculuk tasarılarının bayramdan önce tamamlanması, uyum yasaları için Meclis'in saf dışı bırakılması hedefleniyor.

AKP'nin, başkanlık için gerekli uyum yasalarını Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarmak için bir "Yetki yasası" hazırladığı öğrenildi.

Tatile girmeden Meclis’ten geçirilmesi planlanan “Yetki Yasası” ile iktidar kanadı, uyum yasalarını çıkarma yetkisini hükümete devredecek.

Aydınlık gazetesine konuşan bir AKP Grup Yöneticisi, yetki yasasının hızlı çözüm olduğunu savundu.

Uyum yasaları için öncelikli 7 kanunda 144 maddenin değiştirilmesi planlanıyor. Adalet Bakanlığı'nın başlattığı çalışma kapsamında önce Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu, Milletvekili Seçimi Kanunu, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun değişecek.

Bu kanunların yanı sıra Siyasi Partiler Kanunu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu, Uyuşmazlık Mahkemesi Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu'nda da düzenlemeler olacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # başkanlık # khk