Asya'dan Avrupa'ya kıyasıya mücadele

İstanbul Boğazı, bugün Asya'dan Avrup'ya kıyasıya bir mücadeleye sahneye oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nce 33’üncüsü yapılan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yoğun ilgiyle izlendi. Yarışa 55 ülkeden 2 bin 465 yüzücü katıldı.

Asya'dan Avrupa'ya kıyasıya mücadele

Dünyanın her yerinden sporseveri İstanbul Boğazı’nda buluşturan 33. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, tamamlandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nce düzenlenen yarışta, 55 ülkeden 2 bin 465 yüzücü, Asya’dan Avrupa’ya kıyasıya mücadele etti.

Anadolu Yakası'nda Kanlıca İskelesi'nden başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

6 buçuk 5 kilometrelik yarış, Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erdi. Erkeklerde 38 dakika 22 saniyelik dereceyle Polat Uzer Turnalı, kadınlarda ise 40 dakika 55 saniyelik dereceyle, Türkiye rekortmeni milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ birinci oldu.

Yüzücü Polat Uzer Turnalı, ''Çok güzel bir yarıştı. Daha önce böyle bir organizasyona katılmamıştım. Bugün çok büyük bir keyif aldım. Birkaç kez ters akıntıya yakalandım. Ancak genelde ortadan yüzdüm ve akıntı arkadan geldi.'' dedi.

Milli Yüzücü Nida Eliz Üstündağ, ''Çok farklı bir deneyimdi. Normalde havuzda yüzüyordum. Denizde olmak çok keyif vericiydi. Akıntıyı takip etmeye çalıştım. Çoğunlukla tek başıma yüzdüm. Etrafımda birini gördüğümde kaybolmadığımı ve doğru yolda olduğumu anladım.'' ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener dereceye girenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, ''Gerek İstanbul ve ülkemizin tanıtımı gerekse Türk sporu açısından sürdürülen bir gelenek. Katılan herkes için eşsiz bir deneyim. Ümit ediyorum katılanların tümü İstanbul'dan çok güzel anılarla ayrılacaklar.'' dedi.

# Avrupa Yakası # avrupa # asya # yarış # Mehmet Muharrem Kasapoğlu # yüzme # Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu # Nida Eliz Üstündağ # boğaziçi kıtalararası yüzme yarışı # Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi # uğur erdener # asya avrupa