Doğal gaza da kademeli sistem geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarından sonra doğalgaz faturalarında da kademeli ödeme sistemine geçileceğini duyurdu. Yeni sistem meclisin de gündeminde. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, kademeli fiyatlandırmanın dar gelirli için bir müjde olduğunu söyledi.

Doğal gaza da kademeli sistem geliyor

Haber: İnci Erdoğan

Bakan Dönmez'den açıklama geldi. Elektrikten sonra doğalgaza da kademeli tarife uygulanması gündemde.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada öncelikle elektrik faturalarında kademeli tarifenin uygulanacağını, benzer uygulamanın doğalgaz için de yapılacağını söyledi. "Özellikle kış aylarında, vatandaşımızın tüketiminin yoğun olduğu dönemlerde iki kademeli bir tarife çalışmasına geçmeyi planlıyoruz. "dedi.,

Elektrik faturalarında kademeli tarife meclisin de gündeminde. Bakan Dönmez takvimin henüz netleşmediğini kanunun çıkmasını beklediklerini söyledi.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, kademeli fiyatlandırmanın dar gelirli için bir müjde olduğunu belirtti.

Ağaoğlu, yapılacak indirimlerin yüksek gelirli kesime yansıtılacağını böylelikle elektrik ve doğalgaz piyasasında gelir kaybının yaşanmayacağını söyledi.

Ağaoğlu, mecliste görüşülen düzenlemenin uygun bütçeli kullanım sağlayacağı görüşünde.

# Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez # Fatih Dönmez # doğal gaz # fatura # elektrik faturaları # Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı aydın Ağaoğlu # kademeli tarife # Aydın Ağaoğlu