Dr. Doğu Perinçek: ''Bizim hedefimiz üretenleri baş tacı yapmak''

Üretim devrimi kurultayları köylerde devam ediyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yurdun dört bir yanında köy köy gezip üreticilerle buluşuyor. Üreticiler sorunlarını anlatıyor. Vatan Partisi çözüm önerilerini sunuyor. Ankara Polatlı’nın Sarıoba köyünde yapılan son kurultaya köylülerin katılımı yoğun oldu. Perinçek, “Halılarda yürüyenler değil, toprağa basanlar iktidar olacak” dedi.

Dr. Doğu Perinçek: ''Bizim hedefimiz üretenleri baş tacı yapmak''

Yurdun dört bir yanında üretim devrimi kurultaylarında çiftçilerle buluşan Vatan Partisi’nin adresi bu kez Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba Köyü oldu.

Üretim devrimi kurultayında konuşan çiftçiler, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’e sorunlarını anlattı. Elektrik, mazot, gübre fiyatları altında beli bükülen üretici, topraktan elini çekmemek için çözüm istedi.

Çiftçi batacağına bankalar batsın diyen Vatan Partisi lideri Perinçek çözüm önerilerini paylaştı.

Doğu Perinçek, çiftçinin topraktan elini çekmesine neden olan faizlerin silineceğini, borçların erteleneceğini belirtti. Vatan Partisi lideri, maliyetler arasında en önemli kalemlerden biri olan elektrik borçlarına ilişkin de kamulaştırma önerisi getirdi:

- Halıda yürüyenler değil, toprağa basanlar iktidar olsun.

- Anadolu kuraklıktan yanıyor. Topraklar kavruluyor. Kanal İstanbul’dan önce Anadolu’ya su diyoruz.

- Bizim hedefimiz üretenleri baş tacı yapmak.

- Vatan ekildiği, üretildiği zaman vatan çitçilerimiz de hep anı der. Çiftçi ekmekten vazgeçiyor. Türkiye nasıl karnını doyuracak. Üretimi esas alırsak üretici baş tacı dersek sorunu çözeriz.

- Mazot, gübre fiyatı, tarım ilacı fiyatı sulama giderlerle elektrik fiyatlarıyla çiftçi üretemez noktaya getirildi. Bu şu an Türkiye’nin en önemli sorunudur. Çiftçi üretemez ise Türkiye’ye yazık olur.

- Faiz borçları silinsin. Çiftçi rahatlasın ve bu sene ekim yapabilsin. Onun için borçları erteliyoruz. Kalan borçları da 5 taksite bölüyoruz. Bu Türkiye’nin elektik enerjisinin özelleştirilmesi de çok ağır fatura çıkardı bize. Vatan Partisi diyor ki elektrik üretimi ve dağıtımını kamulaştıracağız.

# ankara # vatan partisi # üretici # Doğu Perinçek # üretim # emek # kurultay # vatan partisi genel başkanı # vatan partisi başkanı # üretim kurultayı # yerli üretim # vatan partisi ankara