Doğu Perinçek Genç Frekans'ta gençlerin sorularını yanıtladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Enes Alkan ile Genç Frekans programında gençlerin sorularını yanıtladı.

Doğu Perinçek Genç Frekans'ta gençlerin sorularını yanıtladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Enes Alkan ile Genç Frekans programında gençlerin sorularını yanıtladı.

Genç Frekans programının 31. bölümüne konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, gençlerin sorularını yanıtladı. Yüzlerce gencin katıldığı ve Youtube üzerinden gerçekleştirilen yayın “Sizin içingençlik ne ifade ediyor?” sorusuyla başladı.

BENİM İÇİN GENÇLİK TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ DEMEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek kendisi için gençliğin hangi anlamı ifade ettiğini “Benim için gençlik, Türkiye’nin geleceği ve güvencesi demektir. Türkiye’nin 150 yıllık bir markası var o da Türkiye gençliği. Bütün dünyada ‘Jön Türk’ diye biliniyor. Dünyanın neresinde gençlik hareketi olsa bu marka ile anılıyor. Diyelim Japonya’da meydana gelen gençlik hareketi ‘Japonya’nın Jön Türkleri’ olarak veriliyor. Genç Türk devrimciliği Türkiye’nin en gurur duyulan birikimidir ve geleceğidir” diyerek açıkladı.

KAMPLAŞMA TÜRKİYECİLER İLE ABD GÜDÜMÜNDE OLANLAR ARASINDADIR

Türkiye’de oluşan kamplaşma üzerine sorulan soruyu Doğu Perinçek, “Bugün Türkiye’deki kamplaşma Türkiyeciler ile ABD güdümünde olan güçler arasındadır. Türkiye’nin 70 yıllık Atlantik dönemi ile 150 yıllık Türk devrimi arasındaki çarpışmadır. Bugün Ortaçağ’ı temizlemek, FETÖ’yü ve PKK’yı temizlemek ve Atlantik’in dayattığı ekonomik programa karşı üretim devrimini kurmak bu hesaplaşmanın ana temalarıdır. Bu kamplaşmadan şikayetçi olmak yerine nesnel bir gerçeklik olarak kabul etmek bilimseldir. Bu kamplaşmanın üzerine giderek bağımsızlık savaşı vereceğiz ve Asya’daki mevzimizi alacağız. Hepimizin görevi Türkiye cephesini güçlendirmek, Biden tayfası diye andığımız Amerika’ya bağlı güçleri etkisiz hale getirmek ve o güçlerin içinden de insan kazanmaktır” diyerek yanıtladı.

TÜRKİYE ABD TEHDİDİNE ÇİN, RUSYA VE İRAN DOSTLUĞU İLE KARŞI KOYACAK

Çin’deki Uygur kampları hakkında görüşlerinin sorulması üzerine Perinçek “Doğu Türkistan dediğimiz Urumçi bölgesine her gittiğimde orada Çin Devrimi sayesinde bir çağ atlandığını gördüm. Urumçi dünyanın en modern kentlerinden biri olurken Çin’in de en hızlı gelişen ekonomik bölgesi” dedi. Türkiye açısından bölgede Türk kültürünün korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Perinçek “Çok özenli bir uygulama görüyoruz. Mesela Kaşgarlı Mahmut Türbesi, Türklerin kültür mirası müzelerde sergileniyor. Türkiye’den en çok roman çeviren ülke Uygur bölgesi. Üniversiteye kadar Uygurca eğitim yapılıyor, bölgedeki levhalar Uygurca. Uygur bölgesinde beş yüz kişiye bir camii düşüyor. İbadet özgürlüğü var. Kamplarda öğretilen şeylerden birincisi Çince. Ardından meslek ve hukuk öğretiliyor. Kamplarda zulüm olduğu iddiası ABD’nin işlediği temalardır. Doğu Türkistan İslami Partisi adlı örgüt El KaideDEAŞ içinde kurularak Türk ordusuna karşı savaştı. Bunlar Uygur değil. Nasıl ki PKK’ya katılan teröristlerin Türklüğüne vurgu yapmıyoruz; Doğu Türkistan İslami Partisi içinde Amerika’nın teröristliğini yapanları da Uygur olarak görmüyoruz. Uygur halkı da onları istemiyor. Çünkü onların silahlı mücadelesi sonuç itibariyle Uygurları şüpheli konuma düşürüyor. Biz Vatan Partisi olarak Uygurların hak e hukukunu koruma, ekonomilerinin gelişmesini sağlama konusunda etkin uygulama içindeyiz.ABD bugün Türkiye Çin ilişkilerini bozmak için Rusya, Çin ve İran düşmanı bir propaganda yürütüyor. İyi Parti’nin kürsülerine genç bir kız çıkartılıyor. Bakıyorsunuz ablası CIA radyosunda çalışıyor. Türkiye Amerika tehdidine, Çin, Rusya ve İran dostluğu ile karşı koyacak” dedi.

Yayında Doğu Perinçek’in siyasete nasıl başladığından, sözde Ermeni Soykırımı yalanını bitirme mücadelesine, NATO hakkındaki fikirlerine kadar pek çok soru yanıtlandı. Yayın Doğu Perinçek’in gençlere tavsiyeleri ve tüm Türk gençliğini Türkiye’yi yönetmek için Vatan Partisi’ne üye olmaya davet etmesiyle sona erdi.

# türkiye # rusya # amerika # cia # fetö # iran # pkk # İyi Parti # çin # deaş # vatan partisi # el kaide # Doğu Perinçek # japonya # asya # nato # gençlik # Atlantik # Doğu Perinçek ABD # Türkiye Rusya ilişkileri # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # youtube # gençler # türkiye iran # Doğu Türkistan # Türkiye Çin ilişkileri # Türkiye Çin # Doğu Perinçek NATO # Doğu Perinçek Atlantik # Ortaçağ # çin devrimi # Çin Uygur # Urumiçi # Türkiye Çin Rusya # jön türkler # Enes Alkan # ABD tehdidi