Suruç bombası neye hizmet ediyor? İngiliz Times gazetesi açıkladı

Suruç bombasının neye hizmet ettiğini İngiliz Times gazetesi açıkladı. Gazetenin başyazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “PYD ile ittifak yap, stratejik İncirlik Üssü’nü batı hava kuvvetlerine aç” diye seslenildi. Patlamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir uyarı olması gerektiği ifade edilen yazıda, "Türkiye IŞİD’e karşı mücadelenin kalbinde yer almalı” denildi.

Suruç bombası neye hizmet ediyor? İngiliz Times gazetesi açıkladı

Türkiye Suruç patlamasının nedenlerini ve sonuçlarını tartışırken İngiliz Times gazetesi çok çarpıcı bir başyazı yayımladı. Suruç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir uyarı olması gerektiğini yazan gazete, olayın "bir dönüm noktası olabileceği" değerlendirmesini yaptı.

"Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak kabadayı tarzıyla ve Türk laikliğini aşındırmasıyla biliniyor. Ancak daha önce Başbakan ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemlerde uyanık ve pragmatik olabildiğini göstermişti. Şimdi bu niteliklerini yeniden canlandırması gerek."

İngiliz gazetesi, Erdoğan’dan Türkiye’yi PKK/PYD ile ittifak çizgisine çekmesini istedi. Başyazıda "Sayın Erdoğan, IŞİD'e karşı mücadele edenler arasında sahada fark yaratan tek güç olan Kürtlerle işbirliği yapmalı. Türkiye'nin NATO'daki müttefikleri ile de tam bir işbirliği içerisinde olmalı." ifadelerine yer verdi.

Bildiri niteliğindeki başyazıda, Amerika’nın İncirlik Üssü talebi de açıkça dile getirildi.

İngiliz Financial Times gazetesi de konuyla ilgili haberinde "Türkiye'de hükümet Kürtlerle barış sürecini yeniden rayına oturtmak zorunda. Aksi takdirde Suriye'deki krizin yayılması karşısında bir şey yapamayacak" vurgusu yer almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# sanliurfada patlama