Giresunspor İzmir'de 3 puanı kaptı

Türkiye Süper Ligi'nin 8. haftasında evinde GZT Giresunspor’u ağırlayan Göztepe 1-0 mağlup oldu.

Giresunspor İzmir'de 3 puanı kaptı

Haber: Samet Can Kocagür

Süper Lig'in 8’inci haftasında Göztepe Gürsel Aksel Spor Stadyumu’nda GZTGiresunspor’u konut eden Göztepe 1-0 skorla mağlup oldu. İzmir'de 3 puan GZT Girsunspor'un hanesine yazıldı.

İzmir’de saat 16.00’da güneşli bir havada başlayan Göztepe-GZT Giresunspor karşılaşmasına tribünlerden ilgi yoğundu. Karşılaşmayı 5 bin 432 biletli seyirci takip etti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Giresunspor'un dakika 8’de ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Sankhare’nin derinlemesi pasında savunmanın arkasına sarkan Flavio’nun ortaya çevirdiği top Sergio’nun bir adım önünde kaldı. Dakika 11’de ise Obinna, Flavio’ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

Dakika 24’te ise Göztepe tehlikeli geldi. Sağ kanattan Berkan’ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe hareketlenen Aslanagic’in kafa vuruşu kaleci Okan’ın müdahalesi ile kornere çıktı. Dakika 26’da ise Göztepe’den Aslanagic’i Flavio’ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

Dakika 37’de ise Göztepe sağ kanadı kullanarak etkili geldi. Ceza sahasına yakın bir konumda Yalçın’ı çekerek durduran Serginho sarı kart gördü. Göztepe’nin Berkan’la kullandığı serbest vuruşta gol sesi çıkmadı.

Dakikalar 43’de ise Göztepe sol kanadı kullanarak atağa çıktı. Göztepe’den ceza sahasına girmeye çalışan Ndiaye’yi düşüren Diarra sarı kart gördü. Yoğun itirazlar sonucunda Zeki Yavru da sarı kart aldı. Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika ilave edilse de gol sesi duyulmadı.

TIJANIC PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİ

İkinci yarıda ise dakikalar 51’i gösterdiğinde Göztepe, sağ kanadı yine etkili kullanmayı devam etti. Ceza sahası içerisine giren Ndiaye’nin yerden şutunda top dışarıya çıktı.

Dakika 57’de ise Göztepe yine etkili ataklarını devam ettirdi. Halil Akbunar’ın sağ kanattan sürdüğü top orta sahada Yalçın ile buluştu. Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Okan Kocuk’ta kaldı.

Dakika 58’de yine Göztepe rakip ceza sahasında baskıyı arttırdı. Ndiaye, Perez’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Burak Şeker, beyaz noktayı gösterdi. Pozisyon sonunda Alexis Perez sarı kart gördü. Penaltıyı kullanan Tijanic ise topu kalecinin üzerine gönderdi. Okan’ın müdahalesi ile top kornere çıktı. Göztepe büyük gol fırsatını elinin tersiyle itmiş oldu. Dakika 59’da Giresunspor’da Sankhare itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

DIABATE PENALTI İLE TAKIMINA GOLÜ GETİRDİ

GZT Giresunspor baskıyı arttırmak için çeşitli girişimlerde bulundu. Deneyimli teknik direktör Hakan Keleş dakika 66’da Sergio Antonio yerine İbrahima Balde, Traore yerine ise dakika 67'de Pelupessy’i aldı.

Göztepe cephesinde ise Maestro, Baku’yu oyundan alarak yerine Lourency’i sahaya sürdü.

Dakika 69’da ise GZT Giresunspor’un ceza sahasında Suleymanov ile bulduğu pozisyonda kaleci İrfan Can’ın müdahalesi sonunda Suleymanov yerde kaldı. Hakem Burak Şeker bu sefer GZT Giresunspor lehine beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Diabate kalecinin soluna gönderdiği topta golü kaydetti. GZT Giresunspor, Göztepe karşısında ilk golü böylece bulmuş oldu. Maça etkili başlayan İzmir temsilcisi yediği gol sonrasında moral kaybetti.

Göztepe ve GZT Giresunspor son çeyreğe oyuncu değişiklikleri ile girdi. Göztepe’den dakika 73’te Berkan yerini Burekovic’e Tijanic ise Jahovic’e bıraktı. Aynı dakikada GZT Giresunspor’da ise Hakan Keleş, Sankhare yerine Emre Taşdemir’i oyuna aldı.

Dakika 81’de Halil Akbunar hızlı atağa çıkmak isterken Suleymanov’un müdahalesi ile yerde kaldı. Suleymanov maçta sarı kartı gören bir diğer oyuncu oldu.

GZT Giresunspor son bölüme daha etkili giren takım oldu. Kanatlardan top oynamaya çalışan Karadeniz ekibi, baskıyı kurdu. Dakika 86’da Göztepe’den rakibine yaptığı faul sonrası Rodrigues sarı kartı gören oyuncu oldu. Dakikalar 89’u gösterdiğinde Göztepe’de Yalçın yerini Brown’a bıraktı. Müsabakanın sonunda 4’üncü hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy en az 4 dakika ilave etti.

Göztepe tribünlerinden maçın son bölümünde “yönetim istifa” sesleri yükseldi. Öte yandan Göztepeli taraftarlar İlhan Şahin’in de istifasını istedi.

Karşılaşma GZT Giresunspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Göztepe bu sonuçla küme düşme hattında kalma tehlikesini sürdürdü.

Göztepe maça İrfan Can, Kerim, Kahraman, Obinnna, Halil, Cherif Ndiaye, Makana Baku, Hugo Arslanagic, Yalçın, Berkan ve Tijanic ilk 11’i ile çıktı.

GZT Giresunspor’un ilk 11’i ise Okan, Diarra, Zeki, Sergio, Traore, Sankhare, Aziz, Diabate, Mendeiros, Fontanilla, Suleymanov şeklinde oldu.

Maçı Burak Şeker ve yardımcıları Murat Ergin Gözütok, Ömer Tevfik Özkoç ve Abdullah Buğra Taşkınsoy yönetti. VAR odasında ise Emre Malok ve Çağdaş Altay yer aldı.

MAÇIN OYUNCUSU: Diabate (GZT Giresunspor)

MAÇIN KIRILMA ANI: Dakika 60, Göztepe penaltı vuruşu ile büyük fırsat yakaladı. Tijanic penaltı vuruşunda kalecinin sağına doğru etkisiz bir vuruş yaptı. Okan Kocuk köşeyi doğru tahmin ederek gole engel oldu. Göztepe maçta öne geçme şansını kaçırdı.

SARI KARTLAR:

Göztepe; Obinn, Dino Arslangic, Rodrigues

GZT Giresunspor; Serginho, Diarra, Zeki Yavru, Alexis Perez , Sankhare

GOLLER: 71’ Diabate (GZT Giresunspor)

# izmir # gol # giresun # göztepe # giresunspor # sarı kart # faul # gzt # ceza sahası