Malatya'da deprem (4 Ağustos 2020 Kandilli Rasathanesi- AFAD son depremler)

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor." dedi.

Malatya'da deprem (4 Ağustos 2020 Kandilli Rasathanesi- AFAD son depremler)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 12:37'de Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 km olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 5 km olarak açıkladı.

Malatya Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük "Şu an için hasar ve can kaybı yok." dedi.

VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine, Pütürge merkezli yaşanan depremin kent genelinde hissedildiğini söyledi.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Baruş, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremde, hasar ihbarı yapılmadığını ve taramaların devam ettiğini bildirdi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde Valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor."

MALATYA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFEKÇİ SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

UZMANLAR DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

ulusal.com.tr

# deprem # süleyman soylu # AFAD # malatya # Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı # pütürge # Aydın Baruş