Lübnan'dan BMGK'ya İsrail uyarısı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü komutanını kabul etti. İsrail'in artan saldırganlığı karşısında Lübnan Cumhurbaşkanı, İsrail'i BMGK kararına uyması yönünde uyardı.

Lübnan'dan BMGK'ya İsrail uyarısı

Ağustos ayında İsrail'in Lübnan'a 7 yılın ardından ilk kez saldırdı. Bölgedeki bu gelişme sonrası Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü Komutanını kabul etti.

General Stefano Del Col ile başkent Beyrut'ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Avn, ülkesinin güney bölgesinde istikrarın korunması için işbirliğinin önemine dikkat çekti.

İsrail saldırganlığına karşı Görev Gücü ile Lübnan ordusu arasındaki iş birliğine güvendiğini ifade eden Avn, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bin 701 sayılı kararını tüm içeriğiyle uygulama yönündeki taahhütlerini de yineledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada göre Avn, Del Col'den ayrıca karara uyması için İsrail tarafına da baskı yapılmasını istedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı, Lübnan-İsrail sınırındaki tüm çatışmaların durdurulmasını öngörüyor. 1701 numaralı karar 2016'nın Ağustos ayında alınmıştı. Ancak İsrail, kararı ihlal etmeye devam ediyor.

# israil # Ağustos # Birleşmiş milletler # lübnan # bmgk # Mişel Avn # Lübnan Cumhurbaşkanı