28 Şubat mağdurları!

Ankara'da görülen 28 Şubat Davası'nın şikayetçileri arasında iki ilginç isim olduğu ortaya çıktı. Madımak'ta 33 aydını yakmaktan hüküm giyen Hayrettin Gül ile 156 cinayetten sorumlu tutulan Hizbullah hükümlüsü Cihan Yeşil, 28 Şubat Davası'nın mağdurları arasında yer aldı. Cinayet hükümlüleri Gül ve Yeşil, 28 Şubat döneminde mağdur edildiklerini iddia etti.

Ankara'da görülen 28 Şubat Davası'nın şikayetçileri arasında skandal iki isimin olduğu ortaya çıktı.

Hayrettin Gül ve Cihan Yeşil'in isimleri, bin 309 sayfalık 28 Şubat iddianamesinde şikayetçi olarak yer aldı.

Hayrettin Gül, Madımak'ta, 33 aydının yakıldığı katliamın hükümlüleri arasında yer alıyordu. Sivas Katliamı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Hayrettin Gül, halen Sivas E Tipi Cezaevi'nde bulunuyor. Gül, 28 Şubat döneminde mağdur edildiğini belirterek, komutanlardan şikayetçi oldu.

33 aydının katillerinden Hayrettin Gül, şikayet dilekçesinde, 28 Şubat döneminde Genelkurmay'da brifing alan hakimlerin kendisini mahkum ettiğini ileri sürdü. Gül'ün şikayet dilekçesindeki, "Önce Cenab-ı Allah’a sonra sizin gibi adaletli savcılara güveniyorum” ifadeleri dikkat çekti.

Terör örgütü Hizbullah adına 156 kişinin ölümünden sorumlu tutularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Cihan Yeşil de 28 Şubat davasının mağdurları arasında yer aldı. Yeşil, “28 Şubat darbecilerinden ve bu darbecileri darbe yapmaya teşvik eden medya, TÜSİAD, sendika ve zamanın siyasilerinden, bu işte rol almışlardan şikâyetçiyim" dedi.

28 Şubat'ta jandarma tarafından baskı ve işkence gördüğünü iddia eden Hizbullahçı Yeşil, mağdur olduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

Sivas Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül ve Hizbullahçı Cihan Yeşil'in şikayet dilekçeleri, özel görevli savcı tarafından işleme konularak, iddianameye dahil edildi.

ulusalkanal.com.tr

# Sivas # katil # Madımak olayı