Açılıma 'Zana' ayarı

Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana AKP'nin gözetiminde, açılım sürecindeki tıkanmayı aşmak için arabuluculuk rolüne soyundu. Zana, geçen Cumartesi Abdullah Öcalan'la İmralı adasında görüştü, Barzani'nin Öcalan'a selamını iletti. Öcalan'da Barzani'ye mektupla karşılık verdi.

Açılıma 'Zana' ayarı

Öcalan'lı açılım sürecinin perde arkası mimarlarında Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla ZanaAbdullah Öcalan'la görüştü.

Geçen Cumartesi İmralı Adası'na giden Leyla Zana PKK ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki sorunların çözümü için arabuluculuk rolüne soyundu. İki taraf arasındaki en önemli anlaşmazlık Kürt ulusal konferansı'nın toplanması ve Suriye'nin Kuzeyi'ndeki güç mücadelesi.

Zana, Mesud Barzani'nin anlaşma talebini Öcalan'a iletti. Taraflar arasında Kürt Ulusal Konferansı'nın yapılması konusunda uzlaşıya varıldı. Öcalan da Barzani'ye hitaben bir mektup kaleme aldı. Mektubu Avrupa'da bulunan Barzani'ye Leyla Zana götürecek. Konuyu Basnews'e değerlendiren KCK Dış İlişkiler Sorumlusu Demhat Egid, anlaşmayı doğruladı. Egid, "Kürd Ulusal Kongresi ve Rojava konusunda PKK ile PDK arasında uzlaşıya varıldığı doğru" dedi.

"Kürt sorununu Erdoğan çözer" diyen Zana, Mesud Barzani'nin 16 Kasım'daki Diyarbakır ziyaretinde de önemli rol oynamıştı.

Henüz Zana Öcalan görüşmesinin ayrıntıları açıklanmadı. Ancak defalarca ertelenen Kürt Ulusal Konferansı açılım sürecinde geçilmesi gereken aşamalardan birisi olarak görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# leyla zana # pkk # abdullah öcalan # açılım # İmralı