DSÖ'den Kovid-19 raporu: Virüsün insanlara bulaşmasında 4 ihtimal üzerinde duruluyor

Dünya Sağlık Örgütü Heyeti Çin'in Vuhan kentindeki incelemelerini tamamladı. Heyet üyeleri koronavirüsün insanlara bulaşmasında 4 olasılık üzerinde duruyor.

DSÖ'den Kovid-19 raporu: Virüsün insanlara bulaşmasında 4 ihtimal üzerinde duruluyor

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün insanlara bulaşmasında 4 ihtimal beliriledi.

DSÖ Sözcüsü Tarık Jasarevic, Vuhan'a giden DSÖ heyetini çalışmalarını ve araştırmalarına ait bulgulara ilişkin açıklama yaptı.

Ekip, virüsün insanlara bulaşması konusunda 4 olası hipotez belirledi. Bunlardan ilki hayvandan insanlara doğrudan zoonotik yayılma; 2'ncisi, hayvan türleri aracılığıyla yani zoonotik rezervuar hayvanından başka bir hayvana ve buradan da insanlara; 3'üncüsü, besin zinciri yoluyla. 4'üncüsü ise laboratuvarla ilgili meydana gelen bir olay sonucunda bulaşın başlamış olabileceği üzerinden duruluyor.

Jasarevic, 2'nci ihtimalin virüsün insanlığa bulaşmasındaki en yüksek ihtimal olduğunu belirtti ve bu konuda ileri çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

DSÖ ekibinnin tam raporunun gelecek hafta kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

# dünya sağlık örgütü # Kovid19 # rapor # virüs # çalışma # dsö # Vuhan # laboratuvar # araştırma # Dünya Sağlık Örgütü Çin # Çin Vuhan # besin zinciri # Dünya Sağlık Örgütü Vuhan # koronavirü # koronavirüs raporu # DSÖ heyeti # zoonotik # DSÖ Çin