1 aylık bebeğe Kovid-19 aşısı yapıldı

İzmir’de 1 aylık bebeğe yanlışlıkla yapılan koronavirüs aşısı ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı. Dosya “sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçlamasıyla açıldı.

1 aylık bebeğe Kovid-19 aşısı yapıldı

1 aylık bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını Prof. Dr. Zafer Kurugöl NTV canlı yayınında açıkladı. İtiraf niteliğindeki ifadelerin ardından peş peşe tepkiler geldi.

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OLAYLA İLGİLİ RE’SEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da re’sen soruşturma başlattı. Bebeğin ailesi de suç duyuru yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kurugül’ün hakkında soruşturma başlattı. Gerekçesi ise Kurugül’ün toplumu aşı güvenliği alt yapısı hakkında olumsuz düşüncelere sevk etmesiydi.

Tabip Odası da Prof. Dr. Kurugül hakkında inceleme başlattı. Aile Hekimleri Federasyonu da hem aşı karşıtlarına güç vermesi hem de Aile Sağlık Merkezleri’ni zan altında bırakması nedeniyle Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ü özür dilemeye davet etti.

Sağlık Bakanlığı ise İzmir’de 3 ay önce 1 aylık bir bebeğe hatalı aşı yapıldığını doğruladı. Sistemin uyarı verdiği belirtilen bakanlık açıklamasında ilgili sağlık çalışanı hakkında soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, “sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bebeklerine yanlışlıkla Kovid-19 aşısı vurulduğunu belirten ailenin avukatı Dilek Güzel de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Bu arada Prof. Dr. Zafer Kurugöl yeni bir açıklama yaptı. Kurugöl, “Yanlış aşı değil de, yanlışlıkla yapılan bir uygulama. Milyonlarca kişide sadece 1 kişi var” dedi.

# soruşturma # Kovid19 # aşı # bebek # dosya