İki ülke, Türkiye'nin ŞİÖ'ye üyeliğini istiyor

"Kazakistan ve Çin, Türkiye'yi Şangay üyesi olarak görmek istiyor. Her şey Ankara'nın kararına bağlı" Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü üyeliğiyle ilgili işte bu açıklamayı yaptı. Karlov, Türkiye'den Avrupa Birliği ile ilişkilerini soğutmasını veya durdurmasını da talep etmeyeceklerini söyledi.

İki ülke, Türkiye'nin ŞİÖ'ye üyeliğini istiyor

Türkiye'nin Şangay iş birliği örgütü üyeliğiyle ilgili Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andery Karlov'dan açıklama geldi.

Karlov, Kazakistan ve Çin'in Türkiye'yi Şangay üyesi olarak görmek istediğini söyledi, "üyelik ile ilgili her şey Ankara'nın kararına bağlı" dedi.

"Rusya olarak Türkiye ile her anlamda ikili ve uluslararası platformlarda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Hem Kazakistan'ın, hem de Çin'in beyanatlarına bakıldığında, Türkiye Cumhuriyeti'ni ŞİÖ üyesi olarak görmek istediklerini belirtiyorlar. Her şey tamamen Ankara'nın kararına bağlıdır."

ŞİÖ'nün son yıllarda uluslararası platformda ciddi bir ağırlık kazandığına dikkat çeken Karlov, Rusya olarak Türkiye'den Avrupa Birliği ile ilişkileri soğutması talebinde bulunmayacaklarını belirtti.

"ŞİÖ'ye üyelik sürecinde biz Rusya olarak Türkiye'den Avrupa Birliği'yle ilişkilerin soğutulmasını veya durdurulmasını hiç bir şekilde talep etmeyeceğiz"

İki ülkenin savunma sanayi işbirliği çalışmalarını ve genelkurmay başkanlarının son dönemde yaptığı karşılıklı ziyaretleri değerlendiren Karlov, 11 yıl sonra yapılan bu üst düzey ziyaretleri simgesel anlamda çok önemli bulduklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# çin # kazakistan # karlov # Rusyanın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov