HDP'li Sezai Temelli Tele1'de devleti hedef aldı

Bitlis'ten gelen şehit haberleri sonrası PKK'nın siyasi uzantısı HDP yine kara propagandaya başladı. HDP'li Sezai Temelli Tele1 televizyonunda devleti hedef aldı, kazanın nedeni olarak bölgedeki terörle mücadele operasyonlarını gösterdi. Temelli'nin skandal sözlerine sosyal medyada tepki yağdı.

HDP'li Sezai Temelli Tele1'de devleti hedef aldı

HDP Van Milletvekili Sezai TemelliTele1 televizyonunda katıldığı programda, Bitlis’te 11 askerin şehit olduğu kazaya ilişkin skandal ifadeler kullandı.

Temelli, kazaya sebep olarak, terörle mücadele operasyonlarını gösterdi. "bölgedeki askeri hareketlilik bir iktidar politikası.” Dedi. Helikopter kazasından devleti sorumlu tutan HDP’li Temelli, “İktidar işi helikopter hatasına bağlayarak aynı Gara'da olduğu gibi kenara çekilemez.” Diye konuştu.

Temelli, ''Bu kış koşullarında bu çetin bölgede askeri hareketlilik bir iktidar politikası. İktidar 'bir helikopter kazası' deyip helikopterin hatasına işi bağlayarak aynı Gara'da olduğu gibi kenara çekilemez. Bu iktidarın yürütmüş olduğu politikaların sonucuna bu ülke bu acılarla devam ediyor. Bu politikalar sonlanmadan rasyonel bir akılla gerçek anlamda bir savunma konseptine ülke kavuşmadan maalesef bu acıları yaşamaya devam edeceğiz'' dedi.

HDP’li Sezai Temelli’nin PKK'nın sonunu getirecek terörle mücadele operasyonlarını hedef almasına sosyal medyada tepki yağdı. Çok sayıda kullanıcı yaptığı paylaşımlarla Temelli ve Tele1 televizyonuna tepki gösterdi.

# pkk # açıklama # hdp # şehit # Devlet # hedef # televizyon # gara # tele1 # Sorumlu # politika # Tele 1 # Sezai Temelli