Ara Güler hayatını kaybetti

Duayen foto muhabiri Ara Güler, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybetti. Fotoğrafçılığın hem Türkiye'de hem de dünyadaki en önemli temsilcilerinden olan Güler, kalp yetersizliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

"Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın." Biz onu hem fotğraflarıyla hem de hayata karşı sevecenliğiyle tanıdık.

Kap yetersizliği nedeniyle hasteneye kaldırılılan ve 2'inci kez kalbi duran duayen foto muhabiri Ara Güler yaşama veda etti.

Asıl adı Aram Güleryan olan Ara Güler hafızalara çektiği eşsiz ve sayısız fotoğraflarla kazındı.

16 Ağustos 1928'de İstanbul Beyoğlu'nda doğan usta fotoğrafçı oyun yazarı olmak istiyordu. Sonrasında gazeteciliğe başladı ve fotoğraf çekimleri yaptı. Çektiği fotoğraflarla hayatı da betimledi.

Fotoğraflarıyla tarihe de tanıklık eden Güler, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybetti. Sevenleri hasteneye akın etti.

Taziye mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü fotoğrafçı Ara Güler usta geriye bıraktığı eserleriyle hep hayırla yad edilecek." dedi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım da bir taziye mesajı paylaştı. Yıldırım, "Bir makineyle tarihi durduran usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in vefatı dolayısıyla milletin üzüntülü olduğunu" belirtti.

Ailesi, Güler'in cenaze törenine ilişkin bilgilerin daha sonra paylaşılacağını açıkladı.

ulusal.com.tr

# ara güler