Şule Çet davasında karar açıklandı

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in katili Çağatay Aksu müebbet hapis ile birlikte 12 yıl 6 ay ceza aldı. İlk etapta ağırlaştırılmış müebbet alan katile iyi hal indirimi uygulandı. Olayların yaşandığında cinayet yerinde bulunan sanık Berk Akand ise 18 yıl 9 ay hapse çaptırıldı. Akand'ın cinayet ve cinsel saldırı için yardım ettiği tespit edildi.

Şule Çet davasında karar açıklandı

Şule Çet davasında karar verildi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki bir plazanın 20'inci katından aşağı atılarak hayatını kaybetti. Olay gecesi Çet'in yanında bulunan Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açıldı. Ankara Adliyesi'nde görülen davanın sonunda sanıklar hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar kamuoyu baskısı var dedi hakimler ise oy çokluğu ile hapis cezası verdi.

Sanıklardan Çağatay Aksu, kasten öldürme suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından da 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Sanık Aksu ilk etapta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ancak mahkeme heyeti iyi hal indirimi uygulayarak cezayı müebbete çevirdi. Şule Çet'in avukatları ise sanığa uygulanan takdir indirimine itiraz edecek.

HABER: ÇİYDEM DEMİR KAMERAMAN: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

# Şule Çet # çağatay aksu # Berk Akand