Vatan Partisi İstanbul Adayı Tayfun İçli: İkinci karar yok hükmünde

Vatan Partisi İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı eski Devlet Bakanı Tayfun İçli, partisi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan meydan savaşında İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararı için “yok hükmündedir” dedi.

Vatan Partisiİstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı eski Devlet Bakanı Tayfun İçli, partisi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan meydan savaşında İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararı için “yok hükmündedir” dedi.

Ulusal Kanal Ana Haber bültenine konuk olan İçli, İlçe Seçim Kurulu’ndaki son kararın, Saadet Partili üyenin imza aşamasında fikir değiştirmesi ile alındığını ancak kurulun böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi.

‘ERDOĞAN’DAN BASKI’

İçli şunları söyledi: “İlk kararda Saadet Partili üyenin imzası var. Diyelim ki üyenin imzası olmasaydı ne yapılırdı? Saadet Partili üyenin karara imza atmaktan imtina ettiğine dair şerh düşülür ve karar yürülüğe sokulurdu. İlçe Seçim Kurulu’nun ikinci bir ek karar alma yetkisi yoktur. Nitekim bu ikinci ek kararda başkan hakim CHP’li ve MHP’li üyeler bu alanın Vatan Partisi’ne tahsisi yönünde oy kullanmışlardır. Yani bu ikinci karar yok hükmündedir ve tamamen hukuka aykırıdır. Türkiye’de bir mafya hukuk düzeni uygulanıyor.”

ADANA’DA BULUŞALIM’

İçli, Adana halkına, Atatürk’te buluşanlara ve tüm demokratik kitle örgütlerine şöyle çağrıda bulundu: “29 Mayıs Cuma günü Adana’da buluşalım. Hukuk devletine, Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği ilk karar doğrultusunda Adana’da buluşalım ve bize verilen 18.30-20.30 saatleri arasında Uğur Mumcu Meydanı’nda mitingimizi gerçekleştirelim. Hak ve hukuk talebinde bulunalım. Haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı birleşelim ve hayata geçirilmek istenen mafya düzenine karşı artık dur diyelim.”

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # adana # erdoğan # vatan partisi # ulusal kanal # miting # tayfun içli