Antep'e Gazi unvanının verilişinin 100. yılı birinci Meclis'te kutlandı

Antep'e ''Gazi'' unvanının verilişinin 100. yılı Ankara'da birinci Meclis'te kutlandı. Kutlama, Meclis'in açılışının 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlendi. Programda konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milli mücadele vurgusu yaptı.

Antep'e Gazi unvanının verilişinin 100. yılı birinci Meclis'te kutlandı

Antep'in Gazilik unvanını kazanışının 100'üncü yılı başkentte kutlandı.

Birinci Meclis'te yapılan törene Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldı. Tören, Meclis'in açılışının 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında yapıldı. Programda konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milli Mücadele vurgusu yaptı:

- Bağımsızlığımızı elde etmek için işgalcilere karşı savaştık. İstiklal Savaşımızın Güney Cephesi, sivil halkın sokak sokak, hane hane direnişiyle Milli Mücadele tarihimizde ayrı bir öneme sahiptir. Milli Mücadele'nin daha başında namusunu ve toprağını kanının son damlasına kadar savunan Antepliler, aslında Anadolu'daki milli direnişe örnek olması bakımından eşsiz bir kale olmuştur.

Kutlamada, Antep'e Gazilik unvanının verildiği 8 Şubat 1921 tarihli Meclis oturumu canlandırıldı.

Program sonrası konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yeni Anayasa tartışmalarını değerlendirdi:

- Yeni anayasa konusunda niyet okumayı bir kenara bırakarak herkesin bu işin olabilirliğini, gerçekleşebilirliğini denemesi gerekir kanaatindeyim.

Yeni Anayasa'ya ilişkin bir mesaj da törene katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi.

- Bugün 1921 Anayasası'nın ruhuyla, yine cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken yeni bir toplumsal sözleşmeyi yine Gazi Meclisimizin iradesiyle, milletimizin iradesiyle yeni anayasayla taçlanacağına olan inancımız tamdır...

# ankara # tören # gazi # meclis # etkinlik # anayasa # ​Gaziantep # mustafa şentop # adalet bakanı # başkent # milli mücadele # abdulhamit gül # Antep # 100. yıl