İstihbarat tepe isminin durumu inceleniyor

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolünü araştıran savcılık Emniyet İstihbaratı'ını yöneten ismi de incelemeye aldı. Dönemin Trabzon İstihbarat Müdürü olan Engin Dinç'in cinayette ihmali olup olmadığı araştırılıyor. Henüz ifadeye çağrılmadığı belirtilen Dinç hakkındaki karar, savcının yapacağı incelemenin ardından verilecek.

İstihbarat tepe isminin durumu inceleniyor

Hrant Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlileri soruşturması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in durumunun da incelendiği öğrenildi.

Kamu görevlilerinin rolü soruşturmasında, Hrant Dink'e yönelik eylem hazırlığı ile ilgili, Ankara ve İstanbul'a farklı istihbarat raporları gönderildiği ortaya çıkmıştı. Savcılığın dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç'in bu konudaki sorumluluğunu araştırdığı öğrenildi.

Cemaate yakın yayın organlarında yayınlanan "İçişleri Bakanlığı Engin Dinç'in soruşturulmasına izin vermedi" haberlerinin de gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Savcılık kaynakları, Dinç hakkında henüz bir işlem yapılmadığını, bu nedenle "Dink için izin verilmemesi" gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirtti.

Adliye kaynaklarına göre, görev suçlarını soruşturmak için gerekli olan izin şartı terör soruşturmalarını kapsamıyor. Bu nedenle Dinç'in ifadeye çağrılması halinde bakanlıktan izin istenmeyeceği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Dinç'in şüpheli olup olmayacağına doysa kapsamındaki tüm ifadeler alındıktan sonra karar verilecek. Dinç'in ifadeye çağrılıp çağrılmamasına, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü incelemelerin ardından karar verecek.

ulusalkanal.com.tr

# istihbarat # hrant dink cinayeti