Davutoğlu'ndan açılım süreci açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni görevinde bizzat kendi sorumluluğuna aldığı açılım süreci ile ilgili konuştu. Davutoğlu, "Süreçte hangi adımlar atılacak" sorusuna, "Bazı şeyler erken söylenince şeytanları uyandırır. Biz 2015'in final yılı olmasını istiyoruz" yanıtını verdi.

Davutoğlu'ndan açılım süreci açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu sözlerle olağanüstü kongrede dile getirdiği açılım sürecinde yeni yol haritasını değerlendirdi. Başbakan olduktan sonra süreci kendi yetkisi altına alan Davutoğlu, atılacak adımlarla ilgili ayrıntı vermekten kaçındı, "2015'in final yılı olmasını istiyoruz" dedi.

Davutoğlu, "Hükümet programını açıkladığımız ilk gün çözüm süreci toplantımızı yaptık ve sürecin yönetimini kendi uhdeme aldım. Birkaç toplantı daha olacak. Bazı şeyler erken söylenince şeytanları uyandırır. Ama bir takvimlendirme olacak. 2015'in final yılı olmasını istiyoruz." dedi.

Davutoğlu, süreçle ilgili 15 günde bir ilgililerden rapor alacağını söyledi.

Davutoğlu'nun başbakan olduktan sonra ilk icraatlerinden biri de Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kendi sorumluluğuna almak olmuştu. Davutoğlu, "Diyaneti bizzat kendi uhdeme almanın sembolik önemi çok büyük, din faktörü önemli" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# final # Davutoğlu # açılım # 2015