AİHM zaferinde çok önemli gelişme

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM zaferi, İsviçre'nin kimyasını bozdu. Adalet Bakanlığı'nın temyiz başvurusu yaptığı gün yasanın bütünüyle ihlal edilmesi için tarihi önemde bir başvuru geldi. Başvuruyu Parlamento'da çoğunluğu elinde bulunduran İsviçre Halk Partisi yaptı.

AİHM zaferinde çok önemli gelişme

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in İsviçre'yi ikiye böldü. Perinçek'in AİHM zaferinin ardından çok önemli bir gelişme daha yaşandı.

İsviçre Halk Partisi SVP, "Ermeni soykırımı emperyalist yalandır" demeyi yasaklayan yasanın bütünüyle iptal edilmesini istedi.

SVP, İsviçre Ceza Kanunu'nun 261'inci maddesinin kaldırılması için önerge verdi. Önergeyi sunan SVP Milletvekili Gregor Rutz, yasanın "yargı vesayeti oluşturduğunu, vatandaşlar arasında gammazlamaya yol açtığını ve bir demokrasiye yakışmadığını" söyledi. Rutz, önergenin İsviçre'nin temyiz başvurusu yaptığı gün verilmesini ise rastlantı olarak değerlendirdi.

İkinci büyük parti olan Sosyal Demokrat Parti ise yasanın sertleşmesini istedi. Milletvekili Mathias Reynard'ın hazırladığı önerge, eşcinselliğe düşman açıklamaları da cezalandırmayı öngörüyor.

İsviçre Halk Partisi'nin parlamentoda çoğunluğu elinde bulundurması, yasa maddesinin iptalini isteyen önergeyi daha da önemli hale getirdi. SVP, 200 milletvekilli parlamentoda 54 vekille en büyük grubu oluşturuyor.

İsviçre'nin temyiz başvurus öncesinde verilen önerge, Türkiye'nin elini daha da güçlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # aihm