İngiliz basını: Putin büyük bir taktisyen

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, Rusya'nın Suriye krizinde izlediği politikayla uluslararası arenaya geri döndüğünü yazdı. Gazete, Rusya Devlet Başkanı Putin'i de 'büyük bir taktisyen' olarak nitelendirdi.

İngiliz basını: Putin büyük bir taktisyen

Birleşmiş Milletler’in 70. Genel Kurulu öncesinde Kremlin'in Suriye hamlelerini analiz eden Financial Times, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 28 Eylül’de yapacağı konuşmanın büyük merak uyandırdığını kaydetti.

Putin'in IŞİD'le mücadelede Rusya'nın desteğini önererek, 'dev bir diplomatik adım' atacağını öngörüsünde bulunan gazete, Suriye'ye yapılan askeri sevkiyatın bu ihtimali güçlendirdiğine dikkat çekti.

'WASHINGTON PUTİN'İ GÖRMEZDEN GELEMEZ'

Makalede şu ifadelere yer verildi: "Moskova'nın Suriye'deki etkinliği, Putin'e Rusya'yı yeniden uluslararası arenaya döndürme imkanı tanıdı. (ABD Başkanı Barack) Obama'nın Putin ile New York'ta buluşmayı kabul etmesiyle, Putin'in Washington'ın görmezden gelemeyeceği bir lider olduğu görüldü. Meslektaşlarına karşı beklenmedik anda hamle yapan Putin, büyük bir taktisyen olduğunu gösterdi."

(sputnik)

# Putin # Financial Times # ingiliz basını