Rus haber ajansı Türk dizilerini böyle övdü

Rusya Türk dizilerinin en fazla izlendiği ülkelerden biri. Türk dizilerinin ülkede neden bu kadar ilgi çektiğini Rus haber ajansı Ria Novosti ele aldı.

Rus haber ajansı Türk dizilerini böyle övdü

Türkiye'de izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul'a Rusya'da büyük ilgi var. Özellikle Rusya'daki müslümanlar tarafından dizi büyük bir ilgiyle izleniyor.

Rusya'da Türk dizileriyle ilgili bir analiz yayınlandı. Analiz Rus haber ajansıRia Novosti tarafından yapıldı. Türk yapımlarının dünya çapındaki başarılarından övgüyle bahsedilen analiz haberi ''Türk dizilerinin muhteşem yüzyılı'' başlığıyla verildi.

Türkler, Emmy ödülleri kazanan projelere imza atıyor denilen haberde, Rusya ve dünyada gösterilen dizilerden özetler sunuldu.

Haberde ayrıca, kültür endüstirisi pazarında Türkiye'nin son yıllardaki dizi üretimiyle ABD'den sonra ikinciliğe yükseldiği hatırlatıldı.

Haberde, dizilerindeki muhafazakar ögelerin Türk yapımlarını Batılı yapımlardan ayıran en büyük özellik olduğu da vurgulandı.

Dizilerin yüzden fazla ülkede gösterildiği belirtilirken, Türk ekonomisine yaptığı katkıların da 500 milyon doları bulduğu belirtildi.

Rus haber ajansının yazısında, artan ilgiyle beraber uluslararası dizi ve film platformlarının Türk dizilerine daha fazla yer verdiği kaydedildi.

# abd # türkiye # rusya # proje # dizi # çukur # Diriliş Ertuğrul # ria # Rus haber ajansı # çukur izle # Türk Dizileri # RİA Novosti # Payitaht Abdülhamit # türk dizi imdb