Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'den Kıran Operasyonu açıklaması! "Dağlar teröristlerden tamamen temizlenmiş durumda"

Hakkari, Van ve Şırnak üçgeninde süren "Kıran Operasyonu" teröristlere göz açtırmıyor. 129 tim ve 14 taburun katıldığı operasyonda PKK'ya ait mağaralar imha edildi. Harekatı yöneten Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de birlikleri denetledi.

Dağlarda neredeyse PKK'lı kalmadı. Türk Ordusu'nun başarılı operasyonları bölcücü terör örgütünü hezimete uğrattı.

Hakkari, Şırnak ve Van üçgeninde başlatılan Kıran Operasyonu başarılı bir şekilde sürüyor. Teröristler köşeye sıkıştı. Ne mağaraları ne silahları kaldı. Operasyonu yöneten Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, bölgede incelemelerde bulundu.

Van'ın Gürpınar ilçesi Bulgurlu Dağı bölgesindeki birlikleri denetleyen Çetin, komutanlardan bilgi aldı. Operasyonlarda teöristlere ait 2 mağarada 5 ton yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Mehmetçik ile yakından ilgilenen komutan, askerlerin aileleriyle telefondan görüştü.

Orgeneral Çetin'e Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Hacı İlbaş ile Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan da eşlik etti.

ulusal.com.tr

# jandarma # arif çetin # Kıran operasyonu