Eski CHP'li vekil partisini eleştirince kapısına afiş yapıştırdılar

CHP 27. Dönem Milletvekili Hamide Vural, millet ittifakını eleştirince hedef haline geldi. Vural'ın kapısına CHP Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın afişleri zamklandı

Eski CHP'li vekil partisini eleştirince kapısına afiş yapıştırdılar

Yerel seçimler için Hatay'In Kırıkhan ilçesinde adeta ittifaklar savaşı yaşandı. Erhan Yavuzyılmaz, önce MHP'den belediye başkan aday adayı olmak istedi. Adaylığı kabul edilmeyince millet ittifakına geçerek İyi Parti'den aday gösterildi.

İlçede yaşanan sorunları eski CHP Milletvekili Hamide Vural da ittifaklar arasında yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı. MHP'li birinin CHP'nin içinde olduğu millet ittifakından aday gösterilmesini eleştiren Vural, bu andan itibaren adeta hedef tahtasına konuldu. Vural'ın evine geceyarısı gelen CHP'liler kapıyı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın afişleriyla kapladı.

Yaşananların ardından Hamide Vural şunları söyledi:

“Erhan Yavuzyılmaz, MHP’den Kırıkhan belediye başkan aday adayı oldu. AKP’den ise halen belediye başkanı olan Ayhan Yavuz aday adayı oldu. Cumhur ittifakının adayı olarak AKP’den aday adayı olan Ayhan Yavuz gösterildi. Erhan Yavuzyılmaz aday gösterilmeyince bu kez İyi Parti'yle ilişki kurup, buradan aday gösterildi. CHP de millet ittifakı gereği İyi Parti'nin adayı Erhan Yavuzyılmaz’ı destekleme kararı aldı. Ben de bu olayın etik olmadığını eleştirdim ve CHP tarafından bir linç kampanyası başlatıldı.”

'CHP'YE OY VERMEYECEĞİM'

“Partiler arasında ittifaklar olabilir, buna sözüm yok” diyen Vural, şöyle devam etti: “Ben Atatürkçü ve devrimci bir kadınım. Bütün mücadelem ilkelerim doğrultusunda olmuştur. 24 Haziran referandum dönemi taban, tabana zıt olduğumuz adayların gösterilmesi beni üzdü. HDP Kırıkhan ilçesinde aday göstermedi ve doğal olarak millet ittifakını destekleyeceğini söyledi. Kırıkhan’da aday gösterilen MHP ilçe başkanı ve MHP aday adayının bir gecede ittifak adayı olarak gelmesi bir CHP’li olarak beni çok üzdü. Bizimle taban tabana zıt olduğu için ben içime sindiremedim. 20 Ocak tarihinde sosyal medya üzerinden bununla ilgili düşüncelerimi paylaştım. Ben CHP’ye girerken kadın hakları, özgürlükler, hak ve hukuk diyerek girmiştim. 18 Yaşımdan bu yana CHP’ye oy atarım. Benim değerlerim var, kriterlerim var, özellikle Atatürk benim olmazsa olmazımdır. Cumhuriyet benim olmazsa olmazımdır. Bu anlamda CHP ile farklı düşündüğümü gördüm, fikir ayrılığım oldu. Daha sonraki günlerde Kırıkhan ilçede CHP tarafından psikolojik baskılara maruz kaldım. CHP hakkında sayfamda paylaştığım için savaş açılmıştır. Halbuki ben kimsenin özlük haklarına, kişilik haklarına saldırmamıştım. Bana saldırılar başladı ve sanki ben 'CHP içinde kendi çıkarlarım için eleştiri yaptım' gibi sonuç çıkarılarak savaş açıldı. Ben aslında partimdeki aksaklığı dile getirmiştim. Parti broşür dağıtır, kadın emekçidir. CHP içinde kadının bir değerinin olmadığını gördüm. Bu baskılardan sonra CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayına ve Kırıkhan millet ittifakı adayına oy vermeme kararı aldım. CHP seçmeni bir kişiden ibaret değil, bizim oyumuz ceplerinde keklik değildir.”

Cumhur ittifakı adayı İbrahim Güler’den proje tanıtım toplantısı için davet aldığını ve akşam evine döndüğünde kapısında afişleri gördüğünü anlatan Vural, “Akşam evime döndüğümde benim kapıma CHP Hatay büyükşehir afişlerinin zamklarla yapıştırılarak donatıldığını gördüm. Her sosyal medya yazım nedeniyle CHP’liler tarafından vebalı ve hain muamelesi gördüm” dedi.

KILIÇDAROĞLU AÇILIMI FAZLA ABARTTI

Vural, “Bu saldırıların arkası kesilmedi. Kişilik haklarıma yapılan saldırılar beni son derece üzdü. Bu anlamda Lütfü Savaş’a oy vermeyeceğim. Ben partime karşı değilim ama yönetenlerin partiyi yanlış yönelttiklerini düşünüyorum. Kılıçdaroğlu açılımı fazla abarttı. Partimiz dışındaki siyasilere yöneldi. CHP Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğiniz zaman CHP’li çok azdır. Büyükşehirde CHP’linin değil, MHP’linin sözü geçmekte ve onların borusu ötmektedir. Peki CHP’li insanların hakkı, hukuku olması gerekmez mi?” diye sordu.

VATAN PARTİSİ'NİN POLİTİKALARINI DOĞU BULUYORUM

Seçmene çağrısı olduğunu belirten Vural “Biz CHP olarak özümüzü kaybettik. İlkelerimizi kaybettik. Sözde var ama gerçekte altı ok yoktur. Yapılan yanlışlara göz yumma ve biat etme bana göre ters olduğunu söylüyorum. Siyasi adres olarak ben vatanına, devletine, milletine, bağlı partilere bizim oyumuzu alır ve bu ilkelere sahip partiye oy verilmesini öneriyorum. Emperyalizme karşı olan ve HDP’nin içinde olmadığı ittifaka oy verilmeldir. Ben emperyalizme karşı, PKK ve PYD gibi terör örgütlerine karşı duran, mücadele eden partilerin desteklenmesini istiyorum. Özellikle HDP’nin içinde olduğu bir ittifaka oy vermem, verilmesini istemem. Kırıkhan ilçede AKP var, Vatan Partisi ve SP partisi bulunuyor. Bu partileri değerlendirilebilir. Diğer taraftan Vatan Partisinin politikalarını doğru bulduğumu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN GÜLER

ulusal.com.tr

# chp # mhp # İyi Parti # AKP # hatay # adaylar # Kırıkhan # Lütfü Savaş