Çek yasası mağdurlarına Vatan Partisi'nden çözüm​​​​​​​

Çek yasası mağdurlarının imdadına Vatan Partisi yetişti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, mağdurlar için ürettikleri yasal çözümleri kamuoyu ile paylaştı. Senem'e göre, karşılıksız çek senedi nedeniyle uygulanan hapis cezası borcun ödenebilmesi için kaldırılmalı. Kamunun borçlu olduğu vatandaşlara da ödeme yapılmasını önerdi.

Çek yasası mağdurlarına Vatan Partisi'nden çözüm​​​​​​​

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Tansev Kara

Çözüm bekleyen yaklaşık 279 bin çek yasası mağduru için Vatan Partisi kolları sıvadı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, çek yasası mağdurlarının çözümü için partisinin önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Vatan Partisi Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında Çek Yasası Mağdurları Temsilcisi Haydar Zirek ve Çek Yasası Mağduru Mustafa Kanca da yer aldı.

Çözüm önerileri arasında kamunun borçlu olduğu vatandaşlara ödeme yapılması yer aldı. Senem, borçlar ödendiği takdirde çek yasası mağdurlarının para cezasını yatırabileceğini söyledi:

- Kamu kurumlarına vergi, SGK primi vb. borcu olup olmadığına bakılmaksızın kamudan alacaklı olan tüm tacirlerin kesinleşmiş alacakları 90 gün içinde kendilerine ödenmeli.

Karşılıksız çek nedeniyle gelen para cezasını ödeyemeyenler hapse giriyor. Senem, kişinin hapse girmesi durumunda borcunu ödeme imkanının ortadan kalktığını söyledi. Bu nedenle hapis cezası uygulamasının kaldırılmasını önerdi:

- Yüz binlerce esnafımızın sorunlarını çözmüş olursunuz.

24 Mart 2020’de çek yasası mağdurları salgın nedeniyle cezaevinden çıktı. Para cezalarını ödemeleri için 1 yıllık bir süre verildi. Senem’in sunduğu çözüm önerisine göre geçici bir madde ile 1 yıl daha süre verilmeli:

- Cezaevlerine çek mağdurlarının dolmaması için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor.

Karşılıksız çek nedeniyle çek hesabı açılması ve çek düzenlenmesi de yasaklanabiliyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem, bu yasağa son verilmesi gerektiğini belirtti:

- Yasaya Geçici Madde ekleyerek ortadan kaldırmalı, verilen İcra Ceza Mahkemesi kararlarının bu yönden uygulanmayacağı hükme bağlanmalıdır.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek de mağduriyetlerin giderilmesinin üretim çarkının dönmesine fayda sağlayacağını kaydetti:

- Türkiye üretim ekonomisine dönmek durumunda. Onlar borçlu, suçlu deği.

# türkiye # parti # vatan partisi # üretim # nusret senem # çek yasası # çek yasası mağduru # şule perinçek # vatan partisi myk # haydar zirek # ceza evi