Küçük, tutukluluk süresini değerlendirdi

Özel görevli mahkemelerin 5 yıl olarak uyguladığı tutukluk süresi, yasaya göre en fazla 3 yıl olabilir. Sorunun çözümü için yeni bir yasaya gerek olmadığını belirten Avukat Zeynep Küçük, "yorum hatasına neden olan metnin düzeltilmesi yeterli olur" dedi. AKP'li Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da "tutukluluk süresinin aslında 3 yıl olduğunu" söylemişti.

Özel Görevli mahkemeler tarafından 5 yıl olarak yorumlanan tutukluluk süresi yasada en fazla 3 yıl olarak ifade ediliyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Avukat Zeynep Küçük, yasada 3 yıl olarak belirlenen tutukluluk süresinin ifadenin yanlış yorumlanması nedeniyle 5 yıl olarak uygulandığına dikkat çekti.

Küçük, AKP'li TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun "tutukluluk süresi aslında 3 yılla sınırlı" açıklamalarını hatırlattı.

Uzun tutukluluk sorunun çözümü için yeni bir yasaya gerek olmadığını vurgulayan Küçük, "yanlış yorumlamalara neden olan ifade hatasının düzeltilmesi yeterli olur" dedi. Küçük; Türk Ceza Hukukunda "hükmen tutukluluk" diye bir kavram olmadığını da belirtti.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# burhan kuzu # mahkeme # meclis anayasa komisyonu # zeynep küçük # tutukluluk süresi # 3 yıl