Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu. Endonezya'da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu

Zaman zaman geride kaldı ama yılmadı, yarış bitimine 12 tur kala zafere doğru gaza bastı.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu.

Endonezya'da gerçekleşen yarışta sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Toprak Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Pole pozisyonundan 20 turluk yarışa başlayan ay-yıldızlı motosikletçi, zaman zaman yarışta liderliği rakiplerine kaptırsa da, bitime 12 tur kala yarışta tekrar birinci sıraya geçti.

Ay-yıldızlı sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe adını yazdırdı.

Yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi.

Genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea'nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551'e çıkardı. Böylelikle bugün yapılacak sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

Milli motosikletçi, yarışın ardından ilk tebrikleri aldıktan ve motoruyla sevinç gösterisi yaptıktan sora Türk bayrağıyla podyumdaki yerini aldı.

# endonezya # motosiklet # motosikletçi # Dünya Superbike Şampiyonası # Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu