Ermenistan'dan Türkiye'ye olumlu mesaj: ''Türkiye ile ilişki kurmak güzel olur''

Erivan yönetimi Ankara’ya olumlu mesajlar vermeye devam ediyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, “Karmaşık bir mesele olsa bile Azerbaycan ile sorunların çözülmesini isterim. Türkiye ile de iyi ilişkiler kurmak güzel olur ki bu daha da zor” dedi.

Ermenistan'dan Türkiye'ye olumlu mesaj: ''Türkiye ile ilişki kurmak güzel olur''

Azerbaycan’ın Karabağ zaferi ile bozguna uğrayan Ermenistan yönetimi Türkiye’ye ile ilişkiler konusunda olumlu sinyaller vermeyi sürdürüyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Türkiye ve Azerbaycan ile iyi ilişkiler kurmak istediğini söyledi. Sarkisyan, "Türkiye'nin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı saygı olmadıktan sonra hiçbir şey işe yaramaz" dedi.

Argument i Faktı gazetesine konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

- Karmaşık bir mesele olsa bile Azerbaycan ile sorunların çözülmesini isterim. Türkiye ile de iyi ilişkiler kurmak güzel olur ki bu daha da zor. Sonuçta tarihi nasıl unutabiliriz? Ermenistan yalnızca kendi vatandaşları değil tüm Ermenilerin önünde kararlarından sorumlu.

Sarkisyan, “Ermenistan- Türkiye uzlaşısının mümkün mü yoksa imkansız mı?” sorusuna da yanıt verdi.

- Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Ne nihai zafer ne de nihai yenilgi. Her şey mümkün. Fransa ve Almanya yüzyıl boyunca birbirleriyle savaştı ama 2. Dünya Savaşı'ndan sonra her şey değişti. Türkiye'nin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Kültür, tarih, anıtlar, din, kilise ve tüm diğer şeyler konusunda tolerans olması gerekiyor. Karşılıklı saygı olmadıktan sonra hiçbir şey işe yaramaz.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Türkiye’nin önerdiği 6’lı platformla ilgili “Bu format yeni ve karşılıklı olarak kabul edilebilir, örneğin bölgedeki ekonomik transit imkanlarının incelenmesi gibi bir gündem getirecekse, o zaman ilgilenebiliriz” dedi.

# türkiye # Azerbaycan # almanya # fransa # Ermenistan # Nikol Paşinyan # Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan # Armen Sarkisyan # türkiye ermenistan ilişkileri