Metal işçilerinin zam pazarlığında ikinci görüşme

Yüz binlerce metal işçisinin zam pazarlığında ikinci görüşme yapıldı. İşçi ve işveren tarafı toplam 25 madde üzerinde anlaştı. Uzlaşı sağlanan maddeler arasında mesailerin düzenlenmesi, ücretlerin ödenme şekli yer aldı. Kıdem ve ihbar tazminatı maddelerinde ise anlaşamayan taraflar 9 Kasım’da yeniden bir araya gelecek.

Metal işçilerinin zam pazarlığında ikinci görüşme

Haber: Seda Akyüz

Zam ve sosyal haklara yapılacak iyileştirmeler için iki görüşme yapıldı. 25 maddede mutabık kalındı.

Yaklaşık 130 bin metalişçisinin 2021-2023 yıllarında maaşlarına yapılacak zam için görüşmeler devam ediyor. Masada işçiyi Türk Metal Sendikasıişvereni ise Türk Metal Sanayicileri Sendikası MESS temsil ediyor.

İlk altı ay için yüzde 29,57 talep eden işçi tarafı 26 Ekim’de işveren temsilcileriyle toplu iş sözleşmesi için ikinci görüşmeyi yaptı. İlk görüşmede 12 maddede anlaşan taraflar, bu toplantıda da 13 maddede uzlaşı sağladı.

Teknik maddelerin ele alındığı görüşmede, fazla çalışmaların düzenlenmesi, ücretlerin ödenme şekli, işe geç gelme, muvazzaf askerlik konularında anlaşmaya varıldı. Müzakereler sırasında işverenin emekçilerin kıdem ve ihbar tazminatı hakkında geriye gidişe neden olacak talepleri ise sendika tarafından reddedildi.

Taraflar arasındaki üçüncü görüşme yine işverenin ev sahipliğinde 9 Kasım’da yapılacak.

# zam # işçi # metal # metal işçileri # anlaşma # işveren # Türk Metal Sendikası # madde # Metal işçileri zam # zam pazarlığı