Dinleme kayıtları çalındı

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, daha önce F tipi örgütün hakimiyetinde olan yasa dışı dinleme tekeli şu anda AKP’nin kontrolünde. AKP tamamen MİT’in ve emniyetin elinde bulunan dinleme olanakları ile herkesi yasadışı bir şekilde dinlemeye devam ediyor. Dinleme kayıtları DARA denilen bir sistem aracılığı ile SERVER’da depolanıyor. Bunlar ancak özel bir programla indirilebiliyor.

Dinleme kayıtları çalındı

Son derece gizli ve önemli bilgilerin toplandığı 8 GB’lık bir bellek geçtiğimiz günlerde kayboldu. Olay sonrası panikleyen yetkililer bu belleğin ortaya çıkması durumunda büyük skandalların yaşanacağını ve ülke güvenliğinin tehlikeye gireceğini belirtiyor. Belleğin içinde neler olduğuna ilişkin bilgi verilmezken, kaybolan belleğin bulunması için şüphelenilen kişi ve yerlerde arama yapıldığı bildirildi.

Bu arada gümrük kapıları da elektronik cihazlara karşı uyarılarak şüpheli görülenlerin dikkatli bir şekilde aranmasının istendiğinde öğrenildi.

Hükümetin panik halinde olduğu bildirilirken, konunun uzmanları 8 GB’lık belleğin yurt dışına çıkarılmasının çok kolay olduğunu belirterek, “Bunun engellenmesi imkansızdır. Her yolla dışarı çıkarılabilir. Riske karşı da kopyaları alınmıştır” dediler.

TÜBİTAK YAPTI

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren emekli üst düzey bir yetkili, TÜBİTAK’ın dinleme programları üzerinde çalıştığını ve birçok kuruma haberleşmeyi dinleyecek sistemler kurduğunu hatırlatarak, “TÜBİTAK’ın elinde her türlü olanak ve kapasite var. Geçmişte GES komutanlığına bu sistemi kurmuşlardı. GES Komutanlığı şu anda MİT’in bünyesinde. Güne en az 2 milyon kayıt düşebilecek kapasitedeydi. Belki şimdi daha fazla” dedi.

F TİPİ ÖRGÜT TAMAMEN ÇÖKER

Bu kayıtların içinde her türlü gizli bilginin de olabileceğini vurgulayan yetkili, “AKP’nin suçluluk telaşıyla herkesi dinlediğini herkes biliyor.

Sisteme şunları şunları takip et diye talimat verirsin. O istediğin konuşmaların tamamını kaydeder, depolar. Sen istediğin zaman onları alır incelersin. Bu işte dinlemelerin kayıt edilmesinden çok analiz edilmesi önemlidir.

Bu nedenle kapasite analiz yeteneğine göre arttırılır ve azaltılır. 8 GB’lık bellekten söz ediliyor. Bu büyük bir kapasitedir” diye konuştu. F tipi örgütün TÜBİTAK’a yönelik özel bir ilgi gösterdiğini ve orayı dinleme programlarını kontrol etmek ve geliştirmek için kontrol altına almak istediğini ifade eden yetkili, örgütün “soru hırsızlığı, iletişim, gizli bilgileri depolama, erişimi engelleme, örgütü kontrol, yargıdaki dosyaları inceleme, bankacılık hareketler, ...” gibi işleri hep bu kurumun olanakları ile yürüttüğünü bildirdi. Örgütün elektronik sırlarının daha çok az bir kısmının ortaya çıktığını belirten yetkili, yapılan çalışmaların sonuç vermesi durumunda F tipi örgütün tamamen çökertilebileceğini ve birçok yöneticisinin hapse gireceğini söyledi.

# AKP # cemaat # hırsızlık # MİT # tübitak # çalma # server # dara