Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi öncesi kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'daki NATO zirvesinde yapacağı temaslarda her hangi bir geri duruş olmayacağını söyledi. ABD, Almanya, İngiltere ve Yunanistan liderleriyle görüşmeler yapacağını belirten Erdoğan, "Beklentimiz egemenlik haklarımıza saygı gösterilmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi öncesi kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'daki NATO zirvesi öncesi net mesaj verdi. Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunacağını söyledi.

- İttifak içindeki diğer ortaklarımızdan tek beklentimiz, bilhassa bölgemizdeki gelişmeler hususunda ülkemizin egemenlik haklarına ve güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterilmesidir. Muhataplarımıza bu konudaki kararlılığımızı ifade ederek, terörle mücadele ve insani krizlere etkin müdahale konusunda iş birliği tekliflerimizi tekrarlayacağız.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK KARA PROPAGANDALAR

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'ye yönelik iftira atan, suç yamamaya çalışanların aynı merkezden beslendiğini ifade etti.

- Bunlardan biri bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları, diğeri FETÖ. Bir başka önemli destekçisi, eskiden beri batıdaki eli kanlı Ermeni örgütlerinin artığı kuruluşlardır. Şimdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarını eklediler. Esasen, bir bakıma bu yapıların hepsi de aynı kaynaklardan beslenmekte, aynı eller tarafından yönlendirilmektedir.

MİLLET İTTİFAKI'NA SEDAT PEKER TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç örgütlerinin iddialarıyla siyaset üreten Millet İttifakı'na da tepki gösterdi.

- 'Lağım çukuru' diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir.

# abd # ingiltere # fetö # yunanistan # ak parti # almanya # cumhurbaşkanı erdoğan # joe biden # ittifak # NATO Zirvesi # 14 haziran # 14 Haziran NATO Zirvesi # Erdoğan Biden görüşmesi # AK Parti CHP # erdoğan kılıçdaroğlu # erdoğan nato zirvesi # lağım çukuru # Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi # Erdoğan Joe Biden