Milli motorun ikizinden müjde

İlk yerli genel maksat helikopteri Gökbey'e entegre edilecek milli helikopter motoru testleri başarılı bir şekilde geçti. TEI-TS1400'ün ikincisi başarıyla çalıştırıldı. TUSAŞ Motor Sanayii, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli motorun ikizinden müjde

Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün ikincisi de başarıyla çalıştırıldı.

Müjde TUSAŞ Motor Sanayii'den geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Helikopter motoru ilk yerli genel maksat helikopteri Gökbey'e entegre edilecek. Milli motor, Türk mühendislerinin imzasını gökyüzüne taşıyacak.

Proje kapsamında çekirdek motor testlerinin tamamlandı. Türkiye'nin ilk turboşaft motorunun 22 Eylül 2020'de başarıyla ateşlenerek kararlı halde çalıştırıldığı belirtildi.

''ÜRETİM VE MONTAJ TAMAMLANDI''

TS3 motorunun tesliminin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden TEI, bu motorun ikiz kardeşi olan TS4 motorunun üretim ve montajını da başarıyla tamamladı. TS4 motorunun ilk ateşlemesi ve çalıştırılması, 6 Ocak 2021 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Yazılı açıklamada, Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirket TEI'nin, 2021 yılında da milli ihtiyaçlar doğrultusunda havacılık motorlarını tasarlamayı, geliştirmeyi, üretmeyi ve çalıştırmayı sürdüreceği vurgulandı.

# tei # Milli Helikopter # milli motor # TEITS1400