4 eski bakanla ilgili karar çıktı

Bugün bütün gözler Başkent Ankara'daydı. AKP'li 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki Yüce Divan oylaması sonuçlandı. Muhalefet partilerinden 5 üyenin evet oyuna karşılık komisyonun 9 AKP'li üyesi ret oyu kullandı. HDP ise daha önce komisyondan çekildiğini açıklamıştı. Böylece adı yolsuzluk skandallarına karışan 4 eski bakanla ilgili oylama Meclis Genel Kurulu'na kaldı.

4 eski bakanla ilgili karar çıktı

AKP'li 4 eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nda yapılan oylamadan Yüce Divankararı çıkmadı. Muhalefetteki 5 vekilin evet oyuna karşılık AKP'li 9 üye, "Bakanlar Yüce divana gönderilmesin" yönünde oy kullandı.

Oylama nedeniyle gözler Başkent Ankara'daydı. Kritik toplantı saat 14.00'da başladı. Komisyon'da AKP'den 9, CHP'den 4, MHP'den bir üye yer aldı. HDP, daha önce komisyondan çekildiğini açıklamıştı.

Toplantı öncesinde çok sayıda gazeteci, komisyon salonunun koridorunda beklemeye başladı. Komisyon üyeleri de teker teker toplantı salonuna girdi.

Toplantı 3 buçuk saat sürdü. Yüce Divan için yapılan oylamada, 9 AKP'li üye Yüce Divan için ret oyu kullandı. 4 CHP'li 1 de MHP'li üye ise evet oyu verdi. Böylece Yüce Divan oylaması Meclis Genel Kurulu'na kaldı.

Meclis İçtüzüğü’ne göre, soruşturma komisyonu raporunu, en son 9 Ocak'ta Meclis Başkanlığı’na sunmak zorunda. Bu rapor da 30 Ocak'a kadar Genel Kurul'da görüşülecek ve oylanacak.

Bazı Bakanlarla birlikte özellikle 3 dönem barajına takılan milletvekillerinin, “Bakanlar Yüce Divan'a gitmeli" görüşünde olduğu biliniyor. Bu nedenle Genel Kurul'daki oylamada, AKP içinden firelerin yaşanması muhtemel görülüyor. Firelerin önlenmesi için de AKP içinde yoğun bir kulis çalışması yürütülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın medya organları, eski Bakanların Yüce Divan'a gitmesinin 17 ve 25 Aralık'ın bir devamı olacağı fikrini işliyor. Haberlerde, operasyonların bir darbe girişimi olduğu, Yüce Divan talebinin de Erdoğan'a ulaşmak için bir adım olduğu görüşü yayılıyor.

(İlgili haberi okumak için tıklayın)

# karar # komisyon # yüce divan # reddedildi # 4 eski bakan