Enflasyonun freni patladı: Ekim'de yüzde 2,39 artan enflasyon yıllık yüzde 19,89'a yükseldi

Hükümetin sürekli tek haneye indireceğiz açıklaması yaptığı enflasyondan yine kötü haber geldi. Ekim ayında yüzde 2,39 artan enflasyon yıllık olarak yüzde 19,89'a yükseldi. Ekimde zam şampiyonu yüzde 48,26'lık fiyat artışıyla hırka oldu. Enflasyonla mücadelede üretim vurgusu yapan Dr. Seyfi Akil, faiz ve kur politikasının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Enflasyonun freni patladı: Ekim'de yüzde 2,39 artan enflasyon yıllık yüzde 19,89'a yükseldi

Haber: İnci Erdoğan

Kara kış gelmeden zamlar peş peşe geldi. Ekonomide kötü haberlere enflasyon da eklendi. Vatandaşın alım gücü eriyip biterken enflasyon yüzde 20'ye dayandı.

Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Veriler Türkiye İstatistik Kurumu'ndan geldi. Buna göre, Tüketici fiyatları ekim ayında aylık bazda yüzde 2,39 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde yüzde 19,89'a yükseldi.

Temel ihtiyaçlar fiyat artışlarında başı çekiyor. Verilerde özellikle iki kalem öne çıkıyor. Biri giyim diğeri gıda. Aylık en fazla artışta birinci sırayı giyim ve ayakkabı aldı. Yıllık bazda bakıldığında ise fiyatı en çok artan grup gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

ZAM ŞAMPİYONU KADIN HIRKASI OLDU

Ekimde zam şampiyonu bir önceki aya göre yüzde 48,26'lık fiyat artışıyla hırka olurken en düşük artış ise limonda görüldü.

Gıda fiyatlarındaki artış enflasyonun sebebi sonucu mu? Bir başka deyişle gıda fiyatlarındaki artış mı enflasyonu etkiliyor yoksa enflasyon artışı mı gıda fiyatlarını tetikliyor.

Peki enflasyonla nasıl mücadele edilmeli? Dr. Seyfi Akil enflasyonla mücadelenin en önemli iki yolunu paylaştı.

Dr. Seyfi Akil Türkiye'nin tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

# faiz # hükümet # enflasyon # artış # gıda fiyatları # ekonomi haberleri # ekonomi yorumları # fren # Gıda # ekim # enflasyonla mücadele # enflasyon rakamları # ekonomi politikası # üretim ekonomisi # enflasyon ekonomi # zam şampiyonu # enflasyon artış # ekim ayı enflasyon # Kur Politikası # ekonomi gıda fiyatları # enflasyon rakamları ne oldu