RTÜK'ten gündüz programlarına yaptırım: Halk TV ve Tele1'e de ceza geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, aile değerlerini hiçe sayan gündüz kuşağı programlarını mercek altına aldı. Üst Kurul, FOX, Show TV ve Kanal D’de çarpık ilişkilerin ekrana yansıtıldığı programlara idari para cezası verdi.

RTÜK'ten gündüz programlarına yaptırım: Halk TV ve Tele1'e de ceza geldi

Kadını aşağılayan, aile değerlerini yok eden gündüz programlarına ceza yağdı.

Radyo ve Televizyon Üst KuruluRTÜK, 7 Eylül’de izleme dosyalarını görüştü. RTÜK’ün İlk gündem maddesi gündüz kuşağındaki programlar oldu. Raporları inceleyen Üst Kurul, yayıncılık ilkelerini ihlal edenlere çeşitli yaptırımlar uyguladı.

FOX’ta yayınlanan "Fulya ile Umudun Olsun" adlı programda canlı yayında çarpık ilişkilerin ekrana yansıtılması ve küfürleşmeler RTÜK engeline takıldı. Üst Kurul, söz konusu yayın hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kanal D’nin "Ece Üner ile Susma" adlı programı da kurulun gündemindeydi. Toplantıda, taraflar arasındaki tartışmaların mahkemedeymişçesine stüdyo atmosferinde yapılması yayın ilkesi ihlali olarak değerlendirildi. Yapılan oylama sonucunda yayıncı kuruluşa idari para cezası uygulandı.

İncelemeye alınan bir diğer gündüz kuşağı da Show Tv’nin “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programı oldu. Taraflar arasındaki tartışmalar, çocukların velayetlerinin kimde kalacağı gibi aile mahkemelerinin konusu olan bir durumun canlı yayında izleyicilere sunulması yasa ihlali olarak tespit edildi.

RTÜK, “Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünü ihlal eden Show Tv 'ye de idari para cezası kesilmesi kararı aldı.

HALK TV'YE "İSMAİL SAYMAZ" CEZASI

Üst Kurulun gündüz kuşağı dışındaki programlara yönelik de kararları oldu. Halk TV’deki "Perdenin Önü Arkası" programında, İsmail Saymaz’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bir kadını hedef aldığı ve kulllandığı “edepsiz” sözü de incelendi.

Saymaz’ın ifadeleri nedeniyle Halk TV idari para cezası ile karşı karşıya kaldı.

RTÜK TELE1'E "UCUBE" CEZASI KESTİ

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “RTÜK’ün ucube bir kuruldur” sözlerini de değerlendiren Üst Kurul, “hakaret” gerekçesiyle kanala para cezası uyguladı.

# kanal d # ceza # rtük # halk tv # tele1 # show tv # Fox # Radyo ve Televizyon Üst Kurulu # gündüz programları # ece üner # Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme