Turizmde dijitalleşme atağı: Google ve Türofed arasında iş birliği protokolü imzalandı

Google ve Türkiye Otelciler Federasyonu turizm işletmelerini desteklemek amacıyla güçlerini birleştirdi. İki kurum arasındaki iş birliği protokolü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşen törenle imzalandı. Anlaşma ile birlikte “Online Turizm Eğitim Programı” üzerinden sektöre yeni dijital beceriler kazandırılacak ve turizm işletmeleri ve çalışanları da yeni dijital ürün ve araçlarla tanıştırılacak.

Turizmde dijitalleşme atağı: Google ve Türofed arasında iş birliği protokolü imzalandı

Salgın sürecinden kötü etkilenen turizm sektörü yeni sezon için güçlü bir iş birliğine imza attı.

Google ve Türkiye Otelciler Federasyonu turizm işletmelerini desteklemek amacıyla güçlerini birleştirdi.

İş birliği protokolü için Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla İstanbul'da tören yapıldı.

Törende ilk konuşmayı Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu yaptı. Türkiye'nin aşılama çalışmaları ve güvenli turizm programı ile 2019'daki yüksek turizm rakamlarına yaklaştığını söyledi.

İş birliğinin önemine vurgu yapan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, sektör olarak iş birliği ile bilikte turizmdeki hedeflerini açıkladı.

Salgın sürecinde dünyanın değiştiğini vurgulayan Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki kurumun yaptığı iş birliğinin Türkiye turizmi için çok değerli olduğunu söyledi.

Online Turizm Eğitim Programı” ile sektöre yeni dijital beceriler kazandırılırken, turizm işletmeleri ve çalışanları yeni dijital ürün ve araçlarla tanıştırılacak.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı, canlı müzik saatinin salgın sürecinde 21.00'den 24.00'e çıkarıldığını bunun da kademeli olarak eskiye döneceğini söyledi. Aşılama ile ilgili de konuşan Ersoy, "Bize gelen bütün listeler aşılandı. Geri kalanı aşı isteyemeyenler. Ben herkese söylüyorum. Herkes komşusunu, çevresindeki insanları aşı olmaya ikna etsin" ifadelerini kullandı.

# turist # turizm # google # Kültür ve Turizm Bakanı # mehmet nuri ersoy # turizm sektörü # TÜROFED # Türkiye Otelciler Federasyonu