e-Duruşma yargılamayı hızlandırdı

Adalet Bakanlığı, e-Duruşma mahkemesi sayısını 679'a çıkarttı. 15 Eylül 2020'de başlatılan uygulama sayesinde 10 bin 234 duruşma yapıldı. Yargının iş yükünü hafifleten e-Duruşma yöntemi, Kovid-19 riskine karşı adliyelerde yoğunluk oluşmasının da önüne geçti.

e-Duruşma yargılamayı hızlandırdı

"Geç gelen adalet, adalet değildir" sloganıyla yargılamalar hızlandırıldı. E-Duruşma mahkemesi 28 büyükşehire yayıldı.

İlk etapta Ankara ve İstanbul'da başlatılan e-Duruşma mahkemesi sayısı şu an 679'a ulaştı.Toplamda 10 bin 324 duruşma yapıldı.

Yerli imkanlarla geliştirilen sistemde avukatlar video konferans ile duruşmalara katıldı.

Adalet Bakanlığı, yaygınlaştırılması hedeflenen uygulamanın 2021 sonuna kadar 1800 duruşma salonu ve 2 binden fazla mahkemede kurulmasını planlıyor.

Uygulama sayesinde Kovid-19 döneminde mahkemelerde oluşabilecek yoğunluğun önüne de geçildi. Aynı zamanda emek ve zaman tasarrufuyla yargılamalarda kolaylık sağlandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, e-Duruşmaya ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

- E-duruşma'yı bugün itibariyle Bakırköy ile birlikte İstanbul Çağlayan ve Anadolu Adliyelerindeki tüm hukuk mahkemelerinde aktif hale getirdik. Sisteme talepte bulunan avukat meslektaşlarımız 18 Mayıs Salı gününden itibaren duruşmalara bürolarından katılabilecek. Hayırlı olsun.

# istanbul # adalet bakanlığı # mahkeme # yargı # adalet # yargılama # anadolu adliyesi # eDuruşma # Adalet Bakanı Abdülhamit Gül # uygulama # çağlayan adliyesi