Kahvenin faydaları: Bir yenisi daha eklendi

Kahve, Türk kültürünün olmazsa olmaz bir parçası. Kahve, sadece Türkiye'de değil dünyada da çok ilgi gören bir içecek. Her gün milyonlarca bardak kahve tüketiliyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada kahvenin yeni bir faydası olduğu keşfedildi. Peki kahvenin faydaları neler?

Kahvenin faydaları: Bir yenisi daha eklendi

Günlük hayatta kahve hayatımızın her noktasında kendini gösteriyor. Kimi Espresso kimi Türk kahvesi kimi de latte içiyor. Kısacası dünyada her gün milyonlarca bardak kahve tüketiliyor.

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor.

İngiltere'de yapılan yeni araştırmaya göre kahvenin yeni bir faydası daha olduğu keşfedildi. Southampton Üniversitesi'nde yapılan araştırmada düzeli olarak kahve tüketen insanların halk arasında siroz olarak da bilinen kronik karaciğer hastalığını geçirme risklerinin daha az olduğu saptandı.

Çalışma, deneklerin vücut kitle endeksi, alkol tüketimi ve sigara içme durumu gibi faktörleri hesaba katıldıktan sonra, herhangi bir miktarda ve herhangi bir türde kahve içenlerin, kronik karaciğer hastalığı veya yağlı karaciğer hastalığı geliştirme riskinin yüzde 20 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Aynı zamanda, kahve içenlerin kronik karaciğer hastalığından ölme riskinin de yüzde 49 daha düşük olduğu açıklandı.

# kahve # Türk Kahvesi # siroz # espresso