Suruç'taki bombacının kimliği kesinleşti

Suruç'taki patlamaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Canlı bombanın, Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli 20 yaşındaki bir genç olduğunun kesinleştiği belirtildi. Patlama sırasında ikinci bir kadın bombacının da bölgede olduğu ihtimali üzerinde duruluyor

Suruç'taki bombacının kimliği kesinleşti

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamanda bütün şüpheler, Adıyamanlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli genç üzerinde yoğunlaştı. Anadolu Ajansı emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Alagöz'ün patlamanın faili olduğunun kesinleştiği belirtti. Patlama alanında Alagöz'ün kimliği de bulundu.

İddialara göre, canlı bomba olduğu ileri sürülen kişi PYD’ye karşı savaşan ve "Dokumacılar" olarak da bilinen grubun üyesiydi. Kardeşiyle birlikte Adıyaman'da İslam Çay Evi adlı bir işyerinde çalışmaya başladıklarında bu grupla tanıştılar. Daha sonra da Suriye’ye geçerek çatışmalara katıldılar.

Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün babası Zeynel Abidin Alagöz, "Oğlum karıncayı bile incitmezdi. Kimler tarafından kandırıldı hala çözmüş değilim." dedi. Baba Alagöz, 3 ay önce 2 oğlu için de polise kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi.

İddialardan biri de patlama sırasında bir kadın bombacının da alanda bulunduğu yönünde. İkinci kişinin adının Özlem Yıldız olduğu ve 20 gün önce polis tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor.

Emniyet birimleri Suruç'taki patlamayla 5 Haziran’da Diyarbakır'daki HDP mitinginde yaşanan patlama arasındaki bağlantıyı da araştırıyor. 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan G.’nin de Dokumacılar grubunun üyesi olduğu iddia ediliyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin patlamayla ilgili yaptığı açıklamalar da oldukça dikkat çekici. Çiftçi, olayla ilgili kendilerine herhangi bir istihbarat gelmediğini belirtti. Ellerinde sadece bir MOBESE kamerasının görüntüleri olduğunu, onun da kapının girişini gösterdiğini söyledi. Abdullah Çiftçi, HDP heyetinin talebi üzerine açıklamanın yapılacağı bahçede sivil polis memuru görevlendirilmediğini ifade etti.

Patlamanın olduğu gün HDP'li belediyeye ait kültür merkezinin kameralarının çalışmadığı tespit edildi. Grup üyelerinin polise üst araması yaptırmadığı "HDP ile güvenliği sağların" diyerek aramaya karşı çıktığı öğrenildi.

Suruç'taki patlamaya ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına da yayın yasağı getirildi. Suruç Sulh Ceza Hakimliği, ayrıca görüntülere internetten de erişimin engellenmesine karar verdi.

# sanliurfada patlama